Containere de gunoi îngropate, dotate cu senzori de umplere și cartele de acces, în Sectorul 1

de:
02 aug. 2018
14 Afișari
Containere de gunoi îngropate, dotate cu senzori de umplere și cartele de acces, în Sectorul 1

Sectorul 1 va avea primul sistem integrat de colectare selectivă a deșeurilor menajere. Consiliul Local a aprobat documentația tehnico-economică pentru realizarea investiției „Sistem de colectare selectivă a deșeurilor la nivelul Sectorului 1”.

Potrivit acestui proiect, cetățenii vor depune gunoiul pe bază de cartelă în puncte de colectare subterane, amplasate în vecinătatea imobilelor. Aceste puncte de colectare vor fi dotate cu sisteme electronice de acces cu card și sisteme electronice de monitorizare a gradului de umplere. Fiecare container va avea un cip de identificare care va stoca informații legate de tipul recipientului, adresă, utilizator, fracție deșeu.

Pe mașinile de gunoi vor fi montate cântare care vor transmite în timp real cantitățile colectate. Sistemul electronic de monitorizare va avea un terminal la prestatorul de salubritate Romprest și un terminal la departamentul de specialitate din cadrul Primăriei Sectorului 1, astfel că va exista o monitorizare clară a cantităților de gunoi ridicate. De asemenea, va fi supravegheat inclusiv timpul în care va ajunge mașina de gunoi pentru a ridica deșeurile.

La fiecare amplasament, vor fi montate patru tomberoane separate care vor fi folosite, în prima etapă, pentru gunoiul umed și pentru materialele reciclabile. În a doua fază, se va asigura colectarea selectivă pe patru fracții: gunoi umed, hârtie, plastic și sticlă, așa cum prevede Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităților.

De asemenea, casele din Sectorul 1 vor fi dotate cu mini-stații de compost care vor fi instalate gratuit, astfel încât gunoiul umed să devină îngrășământ natural. Valoarea totală a investiției, aprobată de Consiliul Local, este de aproximativ 158 de milioane lei și va fi suportată din bugetul local.

Prin acest proiect, se va rezolva atât problema mirosurilor neplăcute, cât și problema insectelor și a rozătoarelor care apar în jurul ghenelor și a tomberoanelor. Platformele subterane îmbunătățesc estetica urbană, împiedică răspândirea microbilor, previn actele de vandalism, ocupă mult mai puțin spațiu și cresc nivelul de reciclare a deșeurilor, totul pentru a crește calitatea aerului în Sectorul 1.

Cookies