ARHIVA B365

Consumul de combustibil al RATB, urmărit prin senzori şi camere video

Potrivit şefului RATB, Adrian Criţ, citat de evz.ro, fiecare autobuz va avea senzori care vor înregistra chiar şi deschiderea capacului, iar orice golire a zonei unde este stocată benzina sau motorina va fi înregistrată.

Pe viitor, fiecare bază a RATB-ului va avea instalaţii de măsurare a cantităţii de carburant. Acestea vor fi montate pe rezervoare, pompele vor fi prevăzute cu un sistem extern de autentificare a şoferului, dar şi cu cititor pentru identificarea vehiculului.

Şi, pentru ca să nu mai poată alimenta oricine, pompa va livra benzină numai dacă va recunoaşte şoferul, autobuzul şi chiar ţeava pe care urmează să meargă carburantul în rezervor. În caz contrar, pompa nu va livra nicio picătură de motorină.

Şi pentru a fi sigure că au şi probe vizibile, dacă cineva încearcă să fure benzina sau motorina, autorităţile au cerut celui care va livra combustibilul, în următorii patru ani, să monteze cel puţin patru camere video în fiecare punct de alimentare. Acestea vor trebui puse în aşa fel încât să poată înregistra numărul de înmatriculare al fiecărei maşini, dar şi de inventar al autovehiculului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button