ARHIVA B365

Consultări cu partidele la Palatul Cotroceni pe tema STRATEGIEI NAȚIONALE DE APĂRARE

UPDATE De la ora 18:00 sunt așteptați liderii PSD, PC, UNPR. Victor Ponta a declarat luni că va merge la Cotroceni pentru a dezbate Strategia Națională de Apărare. De la 18:30 sunt așteptați liderii PNL și UDMR.

Klaus Iohannis va aborda în cadrul discuțiilor cu partidele politice și subiectul Victor Ponta, în cazul căruia DNA a cerut Camerei Deputaților începerea urmăririi penale. În acest context, președintele Iohannis i-a cerut demisia premierului Victor Ponta, scrie Agerpres.

Consultările pe tema Strategiei Naționale de Apărare a României vor avea loc începând de la ora 18:00 la Palatul Cotroceni.

Pe 9 februarie, președintele Klaus Iohannis a anunțat în plenul legislativului că în decursul acestei sesiuni parlamentare va prezenta Parlamentului Strategia Națională de Apărare.

„Respectul față de instituția Parlamentului se exprimă și în îndeplinirea obligațiilor care îmi revin în calitate de președinte. În decursul acestei sesiuni voi prezenta Parlamentului strategia națională de apărare în conformitate cu Legea fundamentală”, declara Klaus Iohannis, la Parlament.

Pe 17 februarie, șeful statului a inițiat procesul de consultări interinstituționale pentru elaborarea Strategiei Naționale de Apărare, de care se ocupau fostul consilier prezidențial George Scutaru și consilierul de stat Sebastian Huluban. Ulterior, atribuțiile au fost preluate de consilierul prezidențial Ion Oprișor.

Pentru elaborarea Strategiei Naționale de Apărare au fost consultate comisiile de apărare ale Parlamentului, reprezentanți ai societății civile, ai mediului academic, ai instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale.

Strategia Națională de Apărare trebuie înaintată Parlamentului în termen de șase luni de la învestirea în funcție a președintelui, care a avut loc pe 21 decembrie 2014.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button