LA MINE-N CARTIER

Piedone se consultă de 2 milioane euro

Acordul cadru de patru ani a fost atribuit firmei TUD Business Consulting SRL în urma unei licitaţii restrânse accelerate la care a participat un singur ofertant, respectiv societatea declarată câştigătoare.

Motivul invocat de administraţia locală pentru alegerea licitaţiei restrânse accelerată, în locul unei licitaţii deschise cu cât mai mulţi competitori, este bugetul mic al primăriei. „Având în vedere alocările reduse de sume, aferente anului 2011 de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, structurarea şi punerea în aplicare a Programului de reabilitare  termică, resursele financiare reduse la nivelul bugetului local de susţinere a acestui program, timpul estimat minim de finalizare a negocierilor cu BEI de 6 luni, Sectorul 4 va demara implementarea acestui program multianual de urgenţă”, se menţionează în documentaţia de atribuire.

Potrivit anunţului publicat pe site-ul guvernamental de licitaţii electronice, compania TUD Business Consulting va furniza, contra sumei de 9,8 milioane lei (2,33 milioane euro), atât servicii de consultanţă financiară, cât şi consultanţă privind analiza economică şi gestiune financiară pentru contractarea unui împrumut de la BEI ce ar urma să fie folosit pentru reabilitarea termică a 500 de blocuri din Sectorul 4.

Creditul BEI va fi folosit pentru reabilitare a peste 500 de blocuri

Creditul pe care administraţia locală l-a luat de la BEI se ridică la suma de 60 milioane euro, pe o perioadă de 20 de ani. Primele blocuri care vor intra în programul de creştere a performanţei energetice sunt cele înscrise pe lista primăriei între anii 2006-2010.

“În vederea realizării programului local multianual privind creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) ne-a alocat resurse financiare de la bugetul de stat pentru 15 blocuri de locuinţe. Fondurile alocate de MDRT sunt însă insuficiente pentru cele 540 de blocuri de locuinţe înscrise în lista cu solicitările de reabilitare termică, înscrise din anul 2006 până în 2010 inclusiv”, a explicat Silviana Petrache, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Urbană din cadrul Primăriei Sectorului 4, în cadrul şedinţei de Consiliu Local privind aprobarea contractării împrumutului ce s-a desfăşurat în luna mai.

Potrivit primarul Cristian Popescu Piedone, împrumutul de la BEI va putea acoperi costurile de reabilitare termică pentru aproape o treime din fondul de locuinţe tip bloc din Sectorul 4. “Avem aproximativ 1.600 de blocuri, iar prin acest credit reabilităm 540 de imobile. Estimez că acestea vor fi realizate în următorii patru ani”, a declarat Piedone pentru B365.ro.

Recent, Consiliul Local al Sectorului 4 a decis în premieră, în Bucureşti, să îi scutească pe cei care îşi reabilitează termic locuinţele, pe cheltuiala proprie, de plata a 65% din valoarea impozitului pe clădire, pe o perioadă de şapte ani. De aceeaşi facilitate, vor beneficia de anul viitor şi persoanele care îşi refac faţadele degradate ale clădirilor, din bani proprii. Amănunte găsiţi aici.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button