Consultanţă de 13 mil. euro pentru a doua jumătate din magistrala 5 de metrou

de:
09 sept. 2011
5 Afișari
Consultanţă de 13 mil. euro pentru a doua jumătate din magistrala 5 de metrou

Asocierea a fost desemnată câştigătoare urmare a organizării unei proceduri de licitaţie deschisă.

Valoarea contractului de consultanţă este de 44.712.178 lei, la care se adaugă TVA, finanţarea urmând a fi asigurată din Cheltuieli de capital – Surse proprii.

Perioada pentru care au fost angajate serviciile consultantului este de 120 luni, fiind luate în calcul o perioadă de 60 de luni în care consultantul va asigura serviciile de supervizare a lucrărilor de execuţie la obiectiv şi o perioadă de 60 de luni în care acesta va asigura servicii de monitorizare a lucrărilor pe perioada de garanţie acordată, scrie NewsIn.

Într-o primă etapă, vor fi definitivate proiectul tehnic preliminar (PTP) şi caietul de sarcini pentru lansarea licitaţiei de execuţie a structurii tunelelor şi a staţiilor de metrou pe tronsonul Eroilor – Piaţa Iancului.

„Se estimează că licitaţia de adjudecare a contractului de lucrări pe acest tronson să fie încheiată în perioada octombrie 2011 – martie 2012 , iar lucrările pregătitoare pentru execuţie să fie demarate în prima parte a anului 2012”, susţin reprezentanţii Metrorex, citaţi de NewsIn.

Secţiunea a doua a a magistralei 5 de metrou (Drumul Taberei – Pantelimon) care face legătura între Universitate şi Pantelimon are o lungime de aproximativ 8 km şi un număr estimat de 13 staţii.

Gheorghe Udrişte, directorul general al Metrorex SA declara în luna iulie pentru B365.ro că valoarea totală a lucrărilor pentru această porţiune de metrou se ridică la suma de 800 milioane de euro, din care 465 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii, iar restul de la Guvern.

Tronsonul I, Drumul Taberei-Universitate, va avea o lungime de 9 km şi 13 staţii de metrou, iar staţia Eroilor va face legatura cu Magistrala 1, iar Universitate cu Magistrala 2.

Cookies