Constructorul parcării de la Universitate vrea să facă o nouă parcare în centrul Capitalei

de:
29 mai 2013
1 afișări
Constructorul parcării de la Universitate vrea să facă o nouă parcare în centrul Capitalei

Primarul Sorin Oprescu a declarat, marţi, că parcarea va fi construită tot în parteneriat public-privat ca şi cea de la Universitate şi avea aproximativ 385 de locuri, scrie gandul.

Oprescu spune că, prin construirea unei noi parcări, Primăria Capitalei va reuşi să cureţe străzile din Centrul Bucureştiului de maşini, iar şoferii care vor continua să parcheze în locurile interzise din Capitală vor fi amendaţi. „În momentul în care am trei-patru parcări în confluenţă, cum vor fi cele trei de la Universitate, atunci voi propune Consiliului să facem o structură care să fie şi punitivă pentru cei care nu respectă regulile”, a spus Sorin Oprescu.

Practic, toate cele trei parcări de la Universitate vor fi deţinute de Interpaking, firma care în noiembrie 2012 a inaugurat parcarea de la Universitate. „Au fost singurii ne-au întrebat de parcare (n.r- de pe Edgar Quinet) şi atunci am zis dă le dăm parcarea”, a spus Oprescu despre cei de la Interparking.

Mihai Antol, reprezentantul parcării Interparking, susţine că proiectul arhitectural se află în prezent în faza de discuţie. „Nu ştim dacă se va începe anul acesta. Sunt mai multe etape, iar acum suntem în faza de discuţii şi preproiectare. Parcarea de pe Edgar Quinet va fi asemănătoare cu cea de la Universitate, cu trei nivele. Acum studiem posibilitatea să o legăm de parcarea de Intercontinental. Vrem să vedem dacă tehnic este posibil acest lucru pentru că acolo este o pădure de reţele de canalizare şi de cabluri”, a declarat pentru gândul Mihai Antol.

Cu parcarea de pe Edgar Quinet şi cu cea de la Hotelul Intercontinental, Interparking va avea toate cele trei parcări de la Universitate, iar în total numărul locurilor va ajunge la peste 1. 500.

Nici Primăria Capitalei şi nici Interparking nu pot da o dată clară pentru începerea amenajării parcării subterane de pe Edgar Quinet, dar stretegia privind parcările de la Capitală arată că termenul de finalizare este semestrul al doilea din 2013.

Cookies