ARHIVA B365

Constructorii de mall-uri din Bucureşti au înşelat statul cu 4,5 milioane euro

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a 5 inculpaţi, cetăţeni turci – Boyalikli Onder, în vârstă de 47 de ani, Bora Fatih, în vârstă de 34 de ani, Saginda Salih, în vârstă de 38 ani, Uner Merter, în vârstă de 39 de ani şi Yilmaz Fuat, în vârstă de 51 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală,  fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, arată comunicatul procurorilor.

În calitate de directori generali şi reprezentanţi legali ai unor societăţi comerciale, au încheiat cu firme controlate de către alţi coinculpaţi, trimişi anterior în judecată de către procurorii D.I.I.C.O.T., contracte fictive de subantrepriză pentru diverse activităţi de construcţii şi de livrări materiale pentru obiective mari de construcţii, ca PLAZA ROMANIA, CARREFOUR BANEASA, MILLENNIUM BUSINESS CENTER, FLOREASCA TOWER, BCC TOWER şi CONNEX TOWER.

În realitate, aceste activităţi fie au fost realizate cu alte societăţi comerciale, fie au fost realizate cu forţe proprii de către firmele coordonate de către inculpaţi.

Inculpaţii au procedat la semnarea situaţiilor de lucrări, confirmarea plăţii facturilor fiscale şi la semnarea ordinelor de plată pentru realizarea decontării facturilor fiscale, deşi aveau cunoştinţă de împrejurarea că, în realitate, materialele de construcţii nu au fost livrate iar lucrările de construcţii nu au fost realizate şi plata acestora nu era datorată.

Sumele de bani achitate erau apoi retrase în numerar, de către alţi membri ai grupării, prin utilizarea unor borderouri false, cu justificarea achiziţie fier vechi de la persoane fizice, şi predate inculpaţilor Boyalikli Onder, Bora Fatih, Saginda Salih, Uner Merter şi Yilmaz Fuat.

Prin înregistrarea acestor cheltuieli nereale, a fost diminuat impozitul pe profit, având drept consecinţă eludarea plăţii acestuia, precum şi a TVA aferentă activităţii derulate de societăţile comerciale pe care inculpaţii le-au reprezentat.

În această modalitate, inculpaţii au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 4.500.000 de Euro.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile şi imobile, aparţinând inculpaţilor şi societăţilor comerciale coordonate de către aceştia.

Dat fiind faptul că, de la data sesizării şi până la momentul trimiterii în judecată, inculpaţii s-au sustras urmăririi penale, procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă în lipsă a acestora.

Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button