Constructorii care se ocupă de anvelopare, somați să facă curățenie: Grădinile blocurilor arată ca după război

10 dec. 2020
441 Afișari
Constructorii care se ocupă de anvelopare, somați să facă curățenie: Grădinile blocurilor arată ca după război

Primarul Ciprian Ciucu a anunţat joi că s-a întâlnit cu constructorii care se ocupă de anveloparea blocurilor din Sectorul 6, ocazie cu care le-a cerut acestora să ia o serie de măsuri în ceea ce priveşte şantierele.

„Am avut astăzi o serie de întâlniri succesive cu constructorii care se ocupă de anveloparea blocurilor din Sectorul 6. Am discutat despre ritmul lucrărilor pe care îl vreau accelerat în continuare (cu excepţia momentelor în care vom avea temperaturi sub zero grade Celsius)”, a scris Ciprian Ciucu, joi, pe Facebook.

El a menţionat că, pe baza semnalărilor cetăţenilor, a cerut urgent măsuri privind curăţenia şantierelor. „Toate şantierele sunt mizerabile, grădinile blocurilor arată ca după război. Le-am comunicat că nu accept, mi-au promis îmbunătăţiri vizibile”, a punctat primarul Sectorului 6.

Spargeri de apartamente pe schelele șantierelor

În ceea ce priveşte solicitarea sa privind siguranţa locuinţelor, el a precizat că au existat spargeri de apartamente, pentru că hoţii s-au urcat pe schelele nepăzite.

„Nu accept doar supraveghere video, am cerut pază umană, îi aştept pe toţi miercurea viitoare cu noi soluţii/planuri de pază. Vin sărbătorile, unii dintre cetăţeni vor fi plecaţi de acasă, schelele trebuie păzite! Poliţia locală va verifica la fiecare 4 ore existenţa pazei în momentele în care nu sunt muncitori pe şantiere”, a arătat Ciprian Ciucu.

Referitor la durata şi costul lucrărilor, el a anunţat că a cerut situaţii pe fiecare bloc în parte, pe care autoritatea locală le va comunica bilunar pe site-ul Primăriei, astfel: data începerii lucrărilor, stadiul (progresul) şi data de finalizare a acestora, pentru ca oamenii să ştie cât vor sta cu schelele pe blocuri. De asemenea, va fi publicat devizul de lucrări şi costurile reale pentru fiecare bloc în parte.

Ciprian Ciucu a spus că a lucrat „acerb” pentru a asigura fondurile necesare continuării programului de anvelopare/reabilitare şi că le va comunica locuitorilor sectorului ce blocuri vor intra în program în 2021 după ce se va decide alocarea financiară pentru anul viitor.

În ceea ce priveşte costurile care revin fiecărui cetăţean, el a opinat că legea este „efectiv proastă”, practic circa 75% din populaţie beneficiază de gratuităţi.

Anveloparea nu este gratuită în Sectorul 6

„Fostul primar a amânat plăţile care revin populaţiei care nu este scutită de legea proastă (cei circa 25%) peste 5 ani. A vrut ca aceasta să fie problema unui alt primar. V-a minţit că sunt gratis. Mie mi se pare o idee proastă pentru ca oamenii să plătească sume mai mari începând cu un termen de peste cinci ani şi mi se pare o idee bună ca oamenii să ştie încă de pe acum cât au de plătit şi să plătească sume mai mici, suportabile, lună de lună. Sunt oameni care acum au să spunem… 57 de ani, peste 5 ani vor fi la pensie şi le va fi mai greu să plătească lunar (pensia fiind mai mică decât salariul) – circa 80 de lei decât să plătească de acum timp de 10 ani circa 40 de lei pe lună. Trebuie să lucrăm la un regulament şi vă spun – nu este simplu. Poate nu este nici popular, dar eu vreau să fac ceea ce trebuie, nu ceea ce este popular”, a adăugat Ciprian Ciucu.

Cookies