Demolările, permise în Bucureşti doar de luni până vineri între orele 8 şi 17

de:
15 dec. 2010
1 Afișari
Demolările, permise în Bucureşti doar de luni până vineri între orele 8 şi 17

Prefectul Capitalei a solicitat primarului şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti promovarea unui act administrativ prin care orice lucrare de demolare/desfiinţare să se efectueze numai în zilele lucrătoare, de luni până vineri, şi numai în intervalul orar 8,00 – 17,00.

„Solicitarea vine ca urmare a numeroaselor cazuri cu care ne-am confruntat în ultimele luni, când imobile monument istoric au fost demolate sau grav avariate prin lucrări de demolare efectuate în zilele de sâmbătă şi duminică sau noaptea, când autorităţile nu puteau interveni atât de rapid încât să impiedice în timp util lucrarea. Acestea, de cele mai multe ori, nu avea toate avizele necesare, iar răul produs a fost, de multe ori, iremediabil”, explică prefectul într-un comunicat.

Mesajul este adresat indirect chiar Primăriei Capitalei. Astfel, vinerea trecută, reprezentanţii Primăriei s-au apucat de demolat o clădire de pe Știrbei Vodă, după miezul nopţii. Mai mult clădiri din acestă zonă urmează a fi demolate pentru a face loc viitorului Bulevard Uranus.

Cookies