Construcţie ilegală în Piaţa Arthur Verona, pe domeniul public. Iniţiatorii, somaţi să o dărâme FOTO

de:
18 iul. 2014
17 afișări
Construcţie ilegală în Piaţa Arthur Verona, pe domeniul public. Iniţiatorii, somaţi să o dărâme FOTO

Organizatorii Street Delvery au atras atenţia, la începutul săptămânii, că, în Piaţa Arthur Verona, lângă Biserica Anglicană, a fost demarată o construcţie care micşorează cu circa 80 de metri pătraţi zona pietonală, sufocată oricum de maşinile parcate în zonă.

„Ar trebui să pună în valoare construcția în stil neogotic, dar și perspectiva către parcul Grădina Icoanei și clădirile frumoase din zonă. Chiar primarul Sorin Oprescu a inaugurat această piațetă, cu mare pompă, de Ziua Europei, acum patru ani. Între timp, locul acesta special a fost transformat în parcare. Și asta nu e tot, mai nou se construiește ceva”, au anunţat cei de la Street Delivery, luni.

În urma unei solicitări trimise de B365.ro, Primăria Muncipiului Bucureşti a precizat că nu a emis niciun aviz sau autorizaţie de construire în această zonă şi că iniţiatorii lucrării au fost somaţi să o desfiinţeze în termen de 72 de ore:

„În urma verificărilor efectuate în Str. Dionisie Lupu nr. 46 intersecţie cu Str. Arthur Verona, Sector 2, a fost identificat agentul economic S.C. ALEXANDER BIO CONSULT SRL care a executat ilegal o construcţie cu caracter provizoriu, perimetral închisă, în suprafaţă de aproximativ 85 mp, amplasată pe terenul aparţinând domeniului public al Municipiului Bucureşti. 
Agentul economic a fost somat în data de 16.07.2014 să desfiinţeze construcţia menţionată în termen de 72 ore în caz contrar aceasta urmând a fi desfiinţată pe cale administrativă în baza unei Dispoziţii a Primarului General conform prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.”

Conform site-ului Ministerului de Finanţe, firma S.C. ALEXANDER BIO CONSULT SRL are ca obiect de activitate „comert cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun”.

Cookies