Comisia de Urbanism a Capitalei îi aprobă firmei şefului o clădire de 9 etaje într-o zonă protejată

de:
04 apr. 2011
0 Afișari
Comisia de Urbanism a Capitalei îi aprobă firmei şefului o clădire de 9 etaje într-o zonă protejată

Arhitecţii din Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei au dat miercuri un aviz de urbanism de principiu pentru o construcţie cu 9 etaje ce urmează a fi construită pe strada Biserica Amzei din Sectorul 1, într-o zonă de protecţie a monumentelor istorice. Proiectul a fost realizat de firma Western Outdoor, firmă deţinută chiar de preşedintele Comisiei de Urbanism, arhitectul Sorin Gabrea. Acesta şi-a prezentat proiectul colegilor, însă s-a abţinut de la vot.

„Este un aviz de principiu. Va trebui să revenim cu câteva lămuriri, dar oricum acesta este doar primul pas în realizarea acestui proiect. Va trebui să mai obţinem avize şi de la Ministerul Culturii, de la Mediu şi aşa mai departe. Clădirea este P+9, însă în zonă mai sunt câteva clădiri cu P+9 şi P+10”, a precizat pentru B365.ro, arhitectul Sorin Gabrea.

Viitoarea clădire va avea funcţiuni de galerie comercială (la parter), spaţii birouri şi posibil şi locuinţe. La subsolul clădirii este proiectată şi o parcare subterană cu 200 de locuri. Acest ultim aspect al proiectului a stârnit şi cele mai multe discuţii în CTUAT. „Trebuie prezentat un studiu de trafic care să clarifice accesibilitatea maşinilor în zonă. Nu cred că din Bulevardul Dacia pot intra 200 de maşini în interval de oră, la 9 dimineaţa când vin oamenii la birou”, a spus arhitectul Tiberiu Florescu.

„Problema cu circulaţia pietonală şi carosabilă nu este rezolvată”, a precizat şi arhitectul Casandra Roşu.

În final, membrii Comisiei au decis avizarea PUZ-ului prezentat de Sorin Gabrea cu condiţia prezentării unui studiu de circulaţie şi a unui studiu de vizibilitate dinspre Piaţa Romană. Avizul Comisiei este unul consultativ, iar votul final aparţine Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Cookies