ESENTIAL

Construcţia PASAJULUI DE LA DOMNEŞTI, contestată din nou. DE CINE şi când trebuie terminat proiectul

PASAJ DOMNEŞTI PE CENTURA CAPITALEI. Bucureştenii care stau în zona Prelungirea Ghencea au primit o nouă veste proastă. Construcţia pasajului de la Domneşti, pe Centura Capitalei, a fost din nou contestată. Contestaţiile au fost depuse cu puţin timp înainte de expirarea termenului legal.

„Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunță că, pentru procedura de licitație deschisă organizată pentru atribuirea conctractului având ca obiect „Proiectare și execuție Pasaj suprateran pe DJ 602, Centura București – Domnești” au fost depuse două contestații. Aceastea au fost formulate împotriva rezultatului procedurii de atribuire comunicat în data de 06.05.2016, de către S.C. DRUMURI ȘI PODURI GHEORGHENI S.R.L. și Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa – Itinera Spa – Expresconstruct Tys S.R.L. – Viadesign R.R.L. Contestațiiile au fost înregistrate în ultima zi a termenului legal de depunere a acestora”, anunţă CNADNR.

PASAJ DOMNEŞTI PE CENTURA CAPITALEI. Conform legislației în vigoare, urmează ca în termen de 20 zile aceste contestații să fie soluționate de către Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC).

Pe 6 mai 2016, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţa că a fost finalizată licitaţia pentru construcţia pasajului suprateran pe Centura Capitalei şi preciza că aşteaptă să curgă termenul legal de depunere a contestațiilor, respectiv 10 zile calendaristice din acel moment. 

PASAJ DOMNEŞTI PE CENTURA CAPITALEI. Anterior, contrucţia pasajului de la Domneşti fusese conetstată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), fiind pronunţată şi o decizie a Curţii de Apel în acest sens. 

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunță că, în urma reevaluării ofertelor depuse în cadrul procedurii de licitație deschisă organizată pentru atribuirea conctractului având ca obiect „Proiectare și execuție Pasaj suprateran pe DJ 602, Centura București – Domnești”, urmare a deciziei CNSC , nr. 2158/C2/2209, 2224 din 16.12.2015 și aplicării criteriului de atribuire,respectiv, prețul cel mai scăzut, a fost desemnată câștigătoare Asocierea SC Straco Grup SRL – SC Comnord SA – SC Specialist Consulting SRL, cu prețul de 91.552.381, 90 lei.

PASAJ DOMNEŞTI PE CENTURA CAPITALEI.  CNADNR informează că aceeași asociere a fost desemnată câștigătoare încă din prima fază a licitației. În urma contestațiilor această licitație a intrat în procedura de reevaluare, anunţa Compania de Drumuri pe 6 mai. 

Cum a fost atribuit contractul pentru construcţia pasajului suprateran de la Domneşti, pe Centura Capitalei

Reamintim că în data de 18.03.2015 C.N.A.D.N.R. a inițiat procedura de achiziție publică (licitație deschisă) pentru încheiere contractului „Proiectare și execuție Pasaj Suprateran pe DJ602 Centura Bucuresti – Domnesti” prin publicarea în SEAP a Anunțului de participare nr. 157926/18.03.2015 si in J.O.U.E. anunt de participare nr. 2015/S 057 – 098675 din 21.03.2015.

PASAJ DOMNEŞTI PE CENTURA CAPITALEI.  Deschiderea celor 11 oferte, care au fost depuse a avut loc în data de 30.07.2015. Urmare a evaluării ofertelor depuse, comisia de evaluare a întocmit raportul procedurii, înregistrat în data de 29.10.2015 prin care declară oferta caștigătoare cea depusă de Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. – S.C. COMNORD S.A. – S.C. SPECIALIST CONSULT S.R.L..

S.C. Drumuri și Poduri Gheorghieni S.R.L. și S.C. Astaldi S.P.A., lider al Asocierii ASTALDI S.p.A. – ASTALROM S.A. au formulat contestații împotriva rezultatului procedurii către C.N.S.C.

Comisia de evaluare a formulat puncte de vedere la contestațiile depuse și a considerat argumentele aduse de S.C. Drumuri si Poduri Gheorghieni S.R.L. si S.C. Astaldi S.P.A. ca fiind neintemeiate iar contestatiile ca fiind nefondate si a solicitat CNSC respingerea acestora in conformitate cu prevederile art. 278 alin. (5) din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.

PASAJ DOMNEŞTI PE CENTURA CAPITALEI.  Urmare Deciziei C.N.S.C. din 17.12.2015 oferta S.C. DRUMURI ȘI PODURI GHEORGHENI S.R.L a intrat în reevaluare, iar contestația depusă de S.C. Astaldi S.P.A a fost respinsă.

În data de 28.12.2015, Asocierea SC ASTALDI – ASTALROM SA și S.C. DRUMURI SI PODURI GHEORGHIENI S.R.L au depus recurs la Curtea de Apel București fiind nemulțumite de
decizia CNSC.

În data de 08.03.2016 Curtea de Apel București a respins cererile de recurs ale ambilor contestatari.

În urma reevaluării ofertelor depuse, în data de 06.05.2016, a fost desemnată câștigătoare aceeași asociere ca și in prima fază a licitației. În acest moment se așteaptă soluționarea de către CNSC a contestațiilor depuse.

 

Pasajul Domneşti, gata în 2018

PASAJ DOMNEŞTI PE CENTURA CAPITALEI.  Pasajul de la Domneşti va avea o lungime de 260 de metri şi urmează să fie finalizat, cel mai devreme, în prima parte a anului 2018, conform Companiei de Drumuri. 

CNADNR a decis să construiască pasajul după ce oamenii care locuiesc în zonă – aproximativ 20.000 de persoane – au reclamat că nu pot circula, în condiţiile în care Prelungirea Ghencea are o singură bandă pe sens, iar numărul maşinilor creşte în ritmul alert al dezvoltării imobiliare. În plus, spun ei, lipsa infrastructurii pietonale reprezintă un risc real pentru copiii din cartierele nou construite. De-a lungul timpului, locuitorii din zonă au organizat mai multe acţiuni de protest în Bucureşti, cerând urgentarea executării pasajului suprateran de pe Centura Capitalei. 

CITEŞTE ŞI Consilier al premierului, reclamat la DNA pentru că a dat detalii despre proiectele de pe Centură

Cătălin Drulă, consilier al premierului Dacian Cioloş pe domeniul infrastructurii, a fost reclamat la DNA de către un grup de angajaţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri (CNADNR), după ce a postat pe contul său de Facebook informaţii despre stadiul proiectelor de pe Centura București, inclusiv stadiul licitaţiei pentru Pasajul de la Domnești.

Vezi şi UN NOU PASAJ subteran, pe CENTURA Capitalei. Ultimele informaţii despre proiectul de la Domneşti

PASAJ DOMNEŞTI PE CENTURA CAPITALEI.  Un nou pasaj subteran ar putea fi construit pe Centura de Nord a Capitalei. Consilierul premierului pe probleme de infrastructură, Cătălin Drulă, spune că se poartă discuţii pentru demararea acestui proiect la intersecția dintre Centura Capitalei şi DN1. Pe de altă parte, Drulă a anunţat că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru pasajul de la Domnești.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button