ARHIVA B365

Constantin: Ne aşteptăm să scadă preţurile la carne, legume şi fructe după reducerea TVA

Ministrul a afirmat că sunt trei efecte benefice şi pentru agricultură în proiectul noului Cod Fiscal: reducerea TVA la carne, legume şi fructe, scutirea de impozit pentru mijloace de transport agricole şi eliminarea taxei pe stâlp.

„Măsura de reducere a TVA la carne, legume şi fructe reprezintă salvarea a două sectoare măcinate de evaziune fiscală şi de efectele embargoului impus de Rusia”, a adăugat Constantin, potrivit Mediafax

Reprezentanţii industriilor de carne şi legume-fructe s-au plâns în ultimul an că au probleme cu vânzările din cauza excesului de marfă ieftină intrată pe piaţa autohtonă din ţările UE, după embargoul impus de Rusia produselor alimentare din ţările Uniunii Europene.

„Reducerea taxei la carne, la legume şi fructe se va face pe tot lanţul de producţie şi va avea ca efect atât scăderea evaziunii, cât şi preţuri competitive. Ne aşteptăm să scadă preţurile atât la carne, cât şi la legume şi fructe, după reducerea TVA, aşa cum s-a întâmplat şi la pâine”, crede ministrul Agriculturii.

El susţine că în urma reducerii TVA, pâinea s-a ieftinit cu aproximativ 12%.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button