Consiliul Naţional de Etică, REVOCAT de Ministerul Educaţiei

de:
03 dec. 2015
0 Afișari
Consiliul Naţional de Etică, REVOCAT de Ministerul Educaţiei

„Am decis să revoc Consiliul Naţional de Etică. Am în vedere crearea unui cadru clar privind doctoratul în România. E foarte important să creăm un cadru ca deciziile ce se vor lua să fie credibile în baza unui mecanism clar şi respectat. Revocarea CNE e legată de recăpătarea încrederii în ce se întâmplă în zona de doctorat în România. În ianuarie vom avea un cadru legal clar în sine.

Revocarea înseamnă desfiinţarea lui, atribuirea altor sarcini într-un mecanism nou, clar şi de încredere, pe care îl gândim şi în cel mai scurt timp va deveni funcţional.

Mecanismul nou va avea în spate o iniţiativă legislativă bună şi vom putea lua decizii. E important să avem un cadru credibil, cu proceduri transparente şi cadru normativ clar, explicit.

Consiliul Naţional de Etică va avea un alt rol. Îl voi prezenta după consultări. Nu va mai avea ca sarcini verificarea tezelor de doctorat”, a anunţat joi Adrian Curaj.

Decizia a fost anunţată cu o zi înainte ca CNE să analizeze teza de doctorat a ministrului Petre Tobă, asupra căreia există suspiciuni de plagiat. Ministrul Educaţiei a confirmat că întâlnirea de vineri în cadrul căreia urma să se analizeze teza de doctorat a lui Tobă nu mai e funcţională. „Am revocat Consiliul Naţional de Etică. E mai mult decât desfiinţat”, a subliniat ministrul Educaţiei, precizând că după prezentarea noului cadru legal Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) va avea un rol esenţial în acest caz.

Cookies