PNL depune o moțiune de cenzură pe 5 iunie, pe tema votului prin corespondență

de:
23 mai 2015
0 Afișari
PNL depune o moțiune de cenzură pe 5 iunie, pe tema votului prin corespondență

Potrivit unui comunicat al PNL citat de Hotnews.ro, lucrarile Consiliului National se vor desfasura intre orele 12:00 si 14:00, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Pitesti, iar la finalul reuniunii liderii liberali vor sustine o conferinta de presa. Programul zilei mai include o serie de manifestari dedicate celebrarii a 140 de ani de la infiintarea PNL, care se vor desfasura cu incepere de la ora 15:00 la Vila Florica din orasul Stefanesti, fosta resedinta a familiei Bratianu.

Cum e structurat programul de guvernare al liberalilor, conform realitatea.net:

Programul este structurat pe patru mari părți care au în vedere „Națiunea”, „Statul”, „Economia” și „Societatea incluzivă”, cu capitolele aferente. PNL afirmă în document, ca un lait-motiv al programului, că provocarea pe care și-o asumă este „buna guvernare”.

În cadrul documentului este prezentat schematic și obiectivul strategic al programului PNL, „Reclădirea națională”, a cărui implementare este desfășurată pe perioada 2015-2020. Astfel, în 2015, PNL își propune realizarea unui parteneriat între Guvern și Societate, în 2016, o armonizare între buna guvernare și efortul național, elemente ce ar trebui să conducă, în 2017, la un „model propriu de dezvoltare”. Apoi, în 2018, potrivit PNL, în baza acestui model să se poată ajunge la o „economie competitivă”, la o „societate educată, dinamică” și la o „administrație inteligentă”, componente care ar putea sta, în 2019, la baza obiectivului de „reclădire națională”.

În cadrul Consiliului Național al PNL va fi prezentată și tema viitoarei moțiuni de cenzură și va fi anunțată data la care va fi depusă. De asemenea, va fi prezentat calendarul în privința viitoarelor candidaturi ale formațiunii la alegerile locale și parlamentare de anul viitor.

„S-a stabilit calendarul, care va fi făcut public (…) cu date exacte, cu responsabilități, cu principii, cu criterii, cu sondaje, cu tot ce trebuie. (…) Va fi făcut cunoscut colegilor noștri, se va vota și va fi pus în aplicare”, a declarat, în urmă cu o zi, copreședintele PNL, Alina Gorghiu.

Validării Consiliului Național al PNL vor fi supuse și propunerile de modificare a statutului partidului în privința criteriilor de integritate, una dintre prevederi fiind aceea că, în cazul unei condamnări în primă instanță, cel aflat într-o astfel de situație își pierde funcțiile de conducere deținute în partid, dar nu și calitatea de membru al formațiunii.

Cookies