Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării condamnă public manifestările homofobe de la MȚR

de:
21 feb. 2013
1 afișări
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării condamnă public manifestările homofobe de la MȚR

Consiliul „atrage atentia ca astfel de manifestari, pe langa faptul ca incalca, in mod flagrant, drepturile fundamentale ale omului, aduc si un prejudiciu de imagine Romaniei pe plan intern si international”, scrie hotnews.ro.

Potrivit Consiliului, „boicotarea si impiedicarea organizarii unui astfel de eveniment constituie o incalcare a dreptului fundamental la libertatea de constiinta, libertatea de exprimare, dreptul la informatie si libertatea intrunirilor prevazute in Constitutia Romaniei si in tratatele internationale privind protectia drepturilor fundamentale ale omului la care Romania este parte”.

„C.N.C.D. solicita institutiilor abilitate sa adopte masurile necesare si legale ca urmare a producerii acestui incident”, se mai arata in comunicatul de presa.

Miercuri seara, un grup de persoane care se prezintă drept „societatea civilă creștină” a boicotat proiecția filmului „The Kids are Alright” la Muzeul Țăranului Român, în cadrul evenimentelor Lunii LGBT. Cei veniți la vizionare spun că au fost jigniți și scuipați de extremiști, iar poliția i-ar fi legitimat tot pe ei, în timp ce protestatarii împotriva minorităților sexuale se laudă cu o acțiune reușită. O parte dintre protestatari au şi anunţat adunarea: pe pagina de facebook a Alianţei Familiilor din România a fost postată, marţi, o fotografie cu un panou împotriva homosexualităţii, pus şi pe o stradă din Bucureşti, pe care e trecută invitaţia la protest: „Vino azi la la Muzeul Ţăranului Român, la ora 18!”

VIDEO cu scandalul de la MȚR, aici.

Cookies