Consiliul Municipal al Elevilor din București este îngrijorat cu privire la situația traficului de droguri din licee. Declarațiile făcute de președintele CMEB

23 mart. 2023
114 afișări
Consiliul Municipal al Elevilor din București este îngrijorat cu privire la situația traficului de droguri din licee. Declarațiile făcute de președintele CMEB
Consiliul Municipal al Elevilor din București este îngrijorat cu privire la situația traficului de droguri din licee. Declarațiile făcute de președintele CMEB. Imagine simbol: Unsplash

Consiliul Municipal al Elevilor București și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația gravă legată de traficul și consumul de substanțe interzise în rândul elevilor.

Polițiștii au descoperit în urmă cu câteva zile o grupare infracțională care vindea droguri de mare risc în liceele din București, iar substanțele interizise ajungeau la elevi.

CMEB e dispus să colaboreze cu autoritățile pentru a crea un mediu sigur în licee

Consiliul Municipal al Elevilor București- CMEB a anunțat într-un comunicat că e dispus să colaboreze cu autoritățile pentru a crea un mediu sigur și sănătos pentru elevii pe care îi reprezintă:

Consiliul Municipal al Elevilor București își exprimă solidaritatea cu elevii, părinții și cadrele didactice afectate de traficul de droguri și se angajează să colaboreze cu autoritățile și cu toți cei implicați pentru a aborda această problemă și totodată, pentru a crea un mediu sigur și sănătos pentru elevii pe care îi reprezentăm”

Președintele CMEB, Lucian Cismaru, a spus că este important ca școlile din București să ia măsuri de prevenție cu privire la consumul și traficul de droguri:

Este important ca întreaga comunitate școlară din București să ia măsuri de prevenție și combatere cu privire la consumul și traficul de droguri în liceele din Capitală, prin organizarea activităților extrașcolare informative, ajustate intereselor elevilor și făcute într-un mod atractiv și coerent, accentul nefiind pus pe coerciție. De asemenea, considerăm că este deosebit de important ca aceste cazuri de trafic de substanțe interzise să iasă la iveală și să nu fie mușamalizate de către niciun actor al educației, fie el elev, părinte, profesor sau director, astfel încât să contribuim cu toții la formarea unui mediu cât mai propice învățării în unitățile de învățământ din București”

Poliția a descoperit o rețea de traficanți de droguri formată din elevi și studenți

În cursul zilei de luni, mai multe persoane au fost audiate de către oamenii legii. Acestea sunt suspectate că ar fi vândut droguri în mai multe licee din București.

Cei care vindeau substanțe interzise aveau vârste cuprinse între 17 și 26 de ani.

În urma a 23 de percheziții efectuate de oamenii legii, au fost găsite cantități mari de droguri și sume uriașe de bani.

Conform DIICOT, substanțele interzise făceau parte din categoria droguri de mare risc și droguri de risc:

Astăzi,  20.03.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București efectuează 23 de percheziţii domiciliare în municipiul București, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.”

Te-ar putea interesa și:

Cookies