Consiliul General al Municipiului București a aprobat biletul unic RATB-Metrorex-CFR

de:
28 sept. 2012
0 Afișari
Consiliul General al Municipiului București a aprobat biletul unic RATB-Metrorex-CFR

Momentan, Primăria Municipiului București, RATB, Metrorex și CFR Călători au ajuns la un acord pentru introducerea a cinci tipuri de titluri de călătorie comune:

1. Bilet unic valabil timp de 60 de minute de la prima validare, atât la Metrorex cât și la RATB, cu un număr nelimitat de validări în perioada de valabilitate de 60 de minute. Costul biletului este de 5 lei/bilet, timp de o oră.

2. biletul unic multiplu cu 10 călătorii de câte 60 de minute pe fiecare călătorie, cu număr nelimitat de validări, atât la Metrorex, cât și la RATB, în perioada de valabilitate de 60 de minute. Costul unui bilet multiplu cu 10 călătorii pentru transportul subteran şi suprateran este de 30 lei.

3. abonamentul unic de o zi cu număr nelimitat de validări, atât la Metrorex cât și la RATB, cu valabilitate de 24 de ore începând cu ora la care se face prima validare. Costul unui abonament unic pe timp de o zi este de 16 lei.   

4. bilet unic cu valabilitate 90 de minute, pe liniile RATB și pe trenurile regionale ale CFR călători care circulă pe inelul de cale ferată al Municipiului București. Costul este de 5 lei.

5. biletul unic de călătorie valabil timp de 90 de minute, pe liniile RATB, Metrorex și pe liniile regionale ale CFR călători care circulă pe inelul de cale ferată al Municipiului București. Costul este de 7 lei. 

Biletele nu vor fi însă valabile pe liniile expres și pe cele cu tarif special ale RATB. Suportul tehnico-financiar pentru emiterea biletelor va fi asigurată de RATB. Biletele acceptă ultima validare cu un minut înainte de expirarea perioadei de 60 sau 90 de minute.

Cookies