Consiliul General a aprobat rectificarea bugetară a Primăriei Municipiului București

de:
29 nov. 2012
2 Afișari
Consiliul General a aprobat rectificarea bugetară a Primăriei Municipiului București

La întocmirea bugetului s-a estimat că municipalitatea va încasa în 2012 venituri de 3,9 miliarde de lei, însă s-a constat că acestea vor fi mai mici, la sfârşit de an, cu 178 de milioane de lei faţă de estimările iniţiale.

Printre motivele invocate pentru veniturile mici, sunt amintite următoarele: Guvernul nu a virat în bugetul Primăriei banii pentru lucările la National Arena, sumele încasate din impozitul pe venit sunt reduse, nu s-au putut vinde cabinetele medicale, nu s-au încasat amenzile date de Poliţia Locală şi nu s-au recuperat de la proprietaribanii pentru reparaţia clădirilor încadrate ca risc seismic

„Veniturile proprii ale bugetului local continuă tendinţele de a scădea […] manifestate şi pe parcursul anului 2011, în condiţiile în care sunt permanent erodate de efectele inflaţiei şi ale creşterii reale a preţurilor bunurilor şi serviciilor generate în primul rând de creşterea preţului combustibilului şi purtătorilor de energie. Cu toată preocuparea de a exploata sursele de venituri aprobate pentru Municipiul este necesară schimbarea drastică a politicii de venituri „, explică reprezentanţii Primăriei Capitalei în raportul întocmit pentru rectificarea bugetară.

Bugetul instituţiilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii şi subvenţii va fi rectificat la venituri cu 61,4 milioane de lei, iar la cheltuieli cu 61,6 milioane de lei. Subvenţiile acordate RATB şi RADET au rămas neschimbate. ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement) a primit 50 milioane de lei în plus în urma rectificării, Administraţia Străzilor a rămas cu bugetul neschimbat, iar Administraţia Spitalelor a „pierdut” 14,3 milioane de lei. 

Dintre instituţiile finanţate de la bugetul local, cea mai mare pierdere o va suferi chiar Primăria Municipiului Bucureşti. Faţă de bugetul aprobat la începutul anului, primăria va rămâne fără 220 de milioane lei.

Centrul Cultural „Palatele Brancovenesti” este una din cele mai avantajate instituţii de cultură şi artă în urma rectificării. Centrul administreaza Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia şi Potlogi ar primi o suplimentare cu 10,8 milioane de lei a bugetului pe anul în curs.

Au mai fost luati bani de la următoarele capitole:
28 mil lei de la spitale
38 mil lei de la invatamant
8 mil de lei de la mediu
30 mil lei de la autoritati publice locale
20 mil lei de la investitii RADET
43 mil lei de la RATB

Proiectul propus de Primarul General Sorin Oprescu având în vedere raportul de specialitate al Direcţiei Generale Economice, urmează să fie supus votului Consilierilor Generali ai Municipiului Bucureşti, alături de alte 9 proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei din data de 29 noiembrie. Consilierii vor putea impune anumite modificări asupra rectificării bugetare, dacă doresc acest lucru.

Cookies