Consiliul Europei înfiinţează, la Bucureşti, un oficiu de luptă împotriva criminalităţii informatice

de:
15 oct. 2013
1 afișări
Consiliul Europei înfiinţează, la Bucureşti, un oficiu de luptă împotriva criminalităţii informatice

Oficiul de luptă împotriva criminalităţii informatice care va funcţiona la Bucureşti este „un proiect extrem de important şi suntem foarte onoraţi pentru această alegere a României” de a găzdui un centru care vizează colaborarea celor 47 de state membre ale Consiliului Europei pentru „combaterea acestui flagel”, a declarat, la Palatul Parlamentului, Titus Corlăţean, cu ocazia semnării Memorandumului de Înţelegere privind înfiinţarea acestui birou, scrie businessmagazin.ro.

Şeful diplomaţiei române a mai precizat că Oficiul va fi „modalitatea de a promova o acţiune globală pe care Consiliul Europei, împreună cu Uniunea Europeană – printr-un program pe care urmează să-l semneze chiar mâine (miercuri – n.r.) – îl va promova prin acest centru de la Bucureşti”.

Din partea Consiliului Europei (CoE), Memorandumul de Înţelegere a fost semnat de Gabriella Battaini-Dragoni, Secretar General Adjunct al instituţiei, care a mulţumit autorităţilor române pentru „oferta generoasă de a deschide acest birou la Bucureşti”.

Decizia înfiinţării survine ca urmare a „ofertei făcute de premierul Victor Ponta de a găzdui un asemenea Oficiu cu ocazia întâlnirilor avute în martie şi aprilie anul acesta cu Thorbjørn Jagland, Secretarul General al Consiliului Europei”, se arată într-un comunicat al CoE.

Memorandumul a fost semnat cu ocazia sesiunii aniversare dedicată împlinirii a „20 de ani de la aderarea României la Consiliul Europei”.

Cookies