ESENTIAL

Consiliul de Administraţie al ELCEN solicită insolvenţa

Decizia a fost determinată de situația financiară a Electrocentrale București SA și datoriile înregistrate la furnizorii și distribuitorii de combustibil, servicii și produse, situație generată, potrivit ELCEN, de neîncasarea contravalorii pentru marfa livrată de la RADET București.

Potrivit lui Dan Agrișan, membru în Consiliul de Administrație al Electrocentrale București, cererea de insolvență va fi depusă când vor fi finalizate documentele aferente.

„ELCEN va depune cererea de insolvență când vot fi finalizate documentele aferente. E o chestiune de o zi două lucrătoare”, a declarat joi, pentru AGERPRES, Dan Agrișan.

Decizia luată în cadrul ședinței de astăzi (joi — n.r.) derivă din necesitatea reorganizării societății, dar și din cea de a asigura continuitatea producerii și furnizării agentului termic pentru locuitorii din București. „Menționăm că, în acest moment, datoriile totale ale ELCEN au ajuns la aproximativ 1,6 miliarde de lei, iar creanțele înregistrate de RADET însumează aproximativ 3,6 miliarde de lei”, precizează ELCEN.

Joi dimineața, Dan Agrișan a declarat că alimentarea cu energie termică a Capitalei nu va fi afectată în această iarnă, chiar dacă ELCEN și RADET vor intra în insolvență, atâta vreme cât va exista o coordonare între ELCEN, RADET și primărie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button