Consilierul politic al lui Iohannis: Nu este exclusă desemnarea unui nou premier tehnocrat

de:
01 iun. 2016
0 Afișari
Consilierul politic al lui Iohannis: Nu este exclusă desemnarea unui nou premier tehnocrat

Laurentiu-Mihai Stefan, consilierul pe politica internă al lui Klaus Iohannis, spune că nu este exclusa numirea unui alt premier tehnocrat dupa alegerile legislative din toamna, in conditiile in care niciun partid nu va castiga o majoritate care sa ii permita sa formeze pe cont propriu un guvern,  scrie hotnews.ro.

Potrivit lui Laurentiu Stefan, principalele partide, PSD si PNL, vor obtine fiecare 32%-35% din voturi la alegerile din toamna, drept urmare, nu vor putea sa guverneze singure.

Consilierul prezidential susţine că nici macar o alianta a social-democratilor cu doua patide mai mici nu va atinge pragul de 50% necesar pentru a propune un premier care sa treaca de votul Parlamentului.

În aceste conditii, Stefan spune ca nu exclude numirea unui nou premier tehnocrat. „Evident, presedintele va cauta un prim-ministru. Vom vedea daca acesta este un premier politic sau unul cu o scurta cariera politica, sau chiar un tehnocrat… inca sunt multe semne de intrebare”, a declarat Laurentiu Stefan.

Întrebat daca Dacian Ciolos ar putea ramane in postul de premier, Stefan a declarat: „Este o valoarea pentru politica romana. Vorbind la nivel foarte abstract, cred ca Romania si partidele romane ar putea avea o sursa valoriasa daca se decide sa intre in arena (dupa alegeri).”

 

Cookies