Consilierul general Doru Giugula era SPIONUL lui Vanghelie în dosarul milionarului Marin Dumitru

de:
13 mart. 2015
60 Afișari
Consilierul general Doru Giugula era SPIONUL lui Vanghelie în dosarul milionarului Marin Dumitru

Mai multe percheziţii au avut loc, joi dimineaţă, la sediul Primăriei Sectorului 5 şi la locuinţa primarului Marian Vanghelie, într-un dosar instrumentat de DNA, privind atribuirea de contracte publice în mod ilegal. În urma perchezițiilor, marți seară, Marian Vanghelie a fost reținut pentru 24 ore.

Potrivit unor surse judiciare, începând cu luna septembrie 2014, până în prezent, Giugula Mihai-Doru (avocat în baroul Bucureşti), a acționat din dispoziţia lui Marian-Daniel Vanghelie şi cu scopul de a împiedica tragerea acestuia la răspundere penală, a acordat lui Marin Dumitru – în mod formal şi nesolicitat de către beneficiar/client – asistenţă juridică în dosarul penal nr. 486/P/2014 Tribunalului Bucureşti (în care acesta este cercetat pentru comitere unor infracţiuni de evaziune fiscală și spălare de bani), scrie evz.ro. 

Sursele judciare arată că Giugula a acționat în vederea obţinerii, în urma studierii dosarului şi participării la actele de urmărire penală, de informații care îl interesau pe Vanghelie Marian-Daniel şi în vederea influenţării numitului Dumitru Marin să nu facă declaraţii incriminatorii pentru Vanghelie Marian-Daniel.

Primarul Marian Vanghelie a fost văzut de mai multe ori pe holul Consiliului General al Municipiului București, de fiecare dată când majoritatea PSD și ulterior a aripii PSD care îi este favorabilă (după excluderea sa din PSD) în consiliu era amenințată. Surse din cadrul CGMB au precizat că primarul de la Sectorul 5 era prezent pentru a negocia cu celelalte partide în vederea asigurării unei majorități în CGMB.

Avocatul Doru Giugula este consilier general din partea PSD. 

Cookies