Consilierul General al Municipiului București se va întâlnit luni seară cu sindicatele STB. „Dialogul este calea de rezolvare a situației”

24 ian. 2022
278 Afișari
Consilierul General al Municipiului București se va întâlnit luni seară cu sindicatele STB. „Dialogul este calea de rezolvare a situației”
Consilierul General al Municipiului București se va întâlnit luni seară cu sindicatele STB. „Dialogul este calea de rezolvare a situației.” | Sursă foto: Facebook-Florin Covaci

În cea de-a cincea zi a protestului STB, Consilierul General al Municipiului București a organizat o întâlnire cu sindicatele în speranța de a ajunge la un numitor comun și de a pune capăt grevei ce a afectat în mod negativ viețile cetățenilor Capitalei.

Se dorește găsirea unei soluții care să pună capăt crizei din Capitală

Florin Covaci, a produs o întâlnirea în această seară, 24 ianuarie 2022, cu sindicatele STB. Propunerea acestuia a fost acceptată de către sindicate. Întâlnirea reprezintă este o nouă încercare de găsire a unei modalități prin care să se poată pună capăt grevei. Se dorește reluarea activității transportului public de suprafață într-un timp cât mai scurt posibil.

Consilierul general al Municipiului București a făcut propunerea ca la întâlnirile CA ale sindicatelor să participe atât sindicatele minoritare, cât și cel majoritar. Astfel se vor putea asculta problemele tuturor părților implicate în acest conflict. De asemenea se vor discuta și doleanțele celor ce nu sunt de acord cu sistarea completă a activității Societății de Transport București.

În seara aceasta vor avea loc cele două întâlniri în sediul Primăriei Municipiului București. Florin Covaci a declarat că dialogul este singura modalitate de a pune capăt acestui protest.

Greva STB nu pare să ia sfârșit

În acest moment ne aflăm în ziua cinci de grevă STB. Există un număr foarte mic de șoferi de autobuze, troleibuze și vatmani ai tramvaielor ce au ales să iasă pe traseu. Astăzi la ora 13:00, doar un sfert din vehiculele de transport public de suprafață se aflau pe străzile Bucureștiului.

Societate de Transport București a anunțat că la acest moment nu le poate oferii cetățenilor informații exacte cu privire la vehiculele ce s-ar află pe traseu. Aceasta a recomandat călătorilor să utilizeze aplicația InfoTB. Cu ajutorul aplicației cetățenii pot planifica în timp real deplasarea cu mijloacele de transport în București și Ilfov.

Cetățenii Capitalei sunt încă puși în dificultate de lipsa transportului public. La acest moment nu se știe exact dacă greva STB va continua și marți, 25 ianuarie 2022.

 

 

 

Cookies