Consilierii Sectorului 1 au votat vineri bugetul pentru anul 2022. Clotilde Armand: „Bugetul declarat „ilegal” de consilierii PNL PSD a fost votat tocmai de aceştia”

02 apr. 2022
251 Afișari
Consilierii Sectorului 1 au votat vineri bugetul pentru anul 2022. Clotilde Armand: „Bugetul declarat „ilegal” de consilierii PNL PSD a fost votat tocmai de aceştia”
Consilierii Sectorului 1 au votat vineri bugetul pentru anul 2022. Clotilde Armand: „Bugetul declarat „ilegal” de consilierii PNL PSD a fost votat tocmai de aceştia”. Sursa foto: Facebook

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat în cursul zilei de vineri faptul că bugetul pentru anul 2022 a fost votat de consilierii locali ai sectorului 1, după nu mai puțin de unsprezece ședințe de negocieri pe această temă. Astfel, bugetul a fost votat cu două luni întârziere față de termen.

Sectorul 1 are buget, după două luni de ședințe și negocieri între consilierii locali. Anunțul a fost făcut de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care a transmis totodată că urmează să fie date în desfășurare o mulțime de proiecte și programe care așteptau aprobarea bugetului.

„Proiectul de buget pe anul 2022 a fost votat astăzi în Consiliul Local. Dăm drumul la investiţii istorice în Sectorul 1!”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

„Dăm drumul la investiții istorice în Sectorul 1”, a transmis Clotilde Armand

Edilul Sectorului 1 a precizat că se află în așteptare investiții în mai multe domenii, precum infrastructura publică, digitalizarea, spitalele și școlile și grădinițele.

„Avem multe priorităţi, vă spun doar că sunt străzi care nu au văzut asfaltul din 2008 şi avem mai multe unităţi de învăţământ supraaglomerate, aici vom extinde ce vom putea şi vom construi, acestea sunt doar o parte dintre priorităţi. Deşi bugetul a fost aprobat cu întârziere de două luni, vrem ca la finalul anului să racordăm peste 2.000 de apartamente în programul “Termoficare de la soare”. Anul acesta începem reamenajarea şi modernizarea marilor parcuri aflate în administraţia noastră”, a explicat primarul.

Bugetul care fusese contestat de consilierii PSD și PNL a fost votat de aceștia, a adăugat Armand

De asemenea, Clotilde Armand susține că bugetul propus de ea în urmă cu două luni a fost aprobat de aceiași consilieri PSD și PNL care îl denumiseră drept „ilegal”.

În urmă cu câteva săptămâni, Armand a publicat lista investițiilor principale care sunt blocate din cauza faptului că bugetul pentru acest an este blocat:

 • Lucrările de la creşa „Jiului” din strada Pajura;
 • Achiziţia mai multor imobile de patrimoniu – hotel Dunărea, Casa Miclescu, Casa Radio, clădirea Ciclop etc – în vederea implementării unor proiecte de regenerare urbană;
 • Reabilitarea şi reamenajarea parcului Regina Maria;
 • Construcţia a 19 parcări automate;
 • Modernizarea şi extinderea reţelei de iluminat public din Sectorul 1.
 • Achiziţia sistemului de antiefracţie pentru toate unităţile de învăţământ din Sectorul 1;
 • Lucrările la extensia modulară de la Şcoala Gimnazială „Herăstrău”;
 • Lucrările de refuncţionalizare a corpului din strada Mareşal Averescu a şcolii „Pia Brătianu”;
 • Achiziţia „Atelierelor Berthelot”, imobilul în care fac practica elevii Liceului „Nicolae Tonitza”;
 • Reabilitarea termică a 47 de blocuri;
 • Lucrările de modernizare a 50 de străzi din Sectorul 1;
 • Demararea proiectului „Termoficare de la soare”;
 • Lucrările de semnalizare din jurul şcolilor: treceri de pietoni înălţate, montarea de limitatoare de viteză, marcaje etc;

 

Cookies