Consilierii PDL s-au răzgândit: Nu demisionează, deocamdată. Soarta Bucureștiului, decisă la Suceava

de:
09 sept. 2013
0 Afișari
Consilierii PDL s-au răzgândit: Nu demisionează, deocamdată. Soarta Bucureștiului, decisă la Suceava

Luni, la ora 12:00, când era așteptată demisia anunțată cu fermitate de Adriean Videanu ieri, nu s-a prezentat niciunul dintre consilierii PDL pentru a demisiona. 

De fapt, au explicat PDL-iștii, consilierii nu pot demisiona fără o decizie în acest sens în forul național al Partidului. Decizia trebuie, deci, validată de Biroul Politic Național, care se va întruni de-abia vineri, la Suceava.

PDL București anunță, însă, într-un comunicat, că a început să strângă semnături pentru demiterea lui Sorin Oprescu.

„Sorin Oprescu a incununat cu succes sase ani de incompetenta administrativa si a incheiat cu un act de lasitate politica incercand se se ascunda in spatele unui referendum inutil. (…) PDL nu mai e dispus sa gireze incompetenta administrativa a lui Sorin Oprescu. De maine PDL paraseste CGMB”, declara Videanu duminică, citat de Agerpres.

PDL nu va mai face alte propuneri de completare a locurilor din CGMB, mai menţionat Videanu. „Legea spune că, în momentul în care un partid îşi termină lista, sunt celelalte formaţiuni politice care pot face propuneri. Să-şi facă, să aibă majoritatea USL, avem o administraţie Sorin Oprescu – USL la Primăria Capitalei, bucureştenii sunt cei care pot să hotărască ce se va întâmpla în viitor cu această administraţie”, a completat el, adăugând că, astfel, USL ar putea să completeze locurile vacante.

Decizia vine pe fondul scandalului legat de gestionarea problemei câinilor maidanezi. Vineri, consilierii PDL și-au exprimat nemulțumirea vizavi de felul în care aparatul administrativ al Primăriei, în frunte cu Sorin Oprescu, au gestionat problema câinilor maidanezi în București. 

Consilierul PDL Lucian Iliescu a propus chiar un amendament la proiectul privind referendumul, cerând să fie introdusă pe buletinul de vot și o a doua intrebare, privind demiterea lui Sorin Oprescu, la care cetățenii să aleagă să răspundă „da” sau „nu”. După ce amendamentul propus a fost respins, grupul PDL a părăsit sala de ședință.

Cookies