Consilierii municipali PDL i-au tras din nou ţeapă lui Oprescu

de:
17 mai 2011
0 Afișari
Consilierii municipali PDL i-au tras din nou ţeapă lui Oprescu

„Şedinţa CGMB va fi lunea viitoare, la ora 15.00”, a precizat primarul general Sorin Oprescu.

Şi la şedinţa ce trebuia să aibă loc marţi, absenţii au fost din rândul grupului ce formează majoritatea din CGMB, cei mai mulţi de la PDL.

La şedinţă ar fi trebuit dezbătute propunerile privind modificarea numărului de întrebări şi a conţinutului acestora, precum şi mutarea datei de desfăşurare a referendumului la 26 iunie, faţă de 19 iunie, cât se stabilise iniţial.

PDL Bucureşti a anunţat, spre sfârşitul săptămânii trecute, că i-a propus primarului general ca decizia finală privind referendumul să fie luată miercuri, 18 mai, însă, în cele din urmă, edilul a convocat CGMB pentru marţi, 17 mai. Surse din cadrul municipalităţii au declarat, pentru NewsIn, că Oprescu a dorit ziua de marţi pentru că miercuri va fi plecat din ţară, în Irlanda, pentru a asista la finala Europa League.

Potrivit aceloraşi surse, referendumul privind organizarea administrativă a Capitalei, care urmează să aibă loc în iunie, ar putea conţine doar două întrebări, în loc de cele şapte aprobate până acum. Majoritatea din Consiliu, formată din consilierii PDL, PRM şi PNG, îşi doreşte ca întrebările să se refere la alegerea primarilor de sector de către CGMB şi la asigurarea unui buget unic la nivelul Capitalei, spun sursele citate.

Aşa-zisa centralizare bugetară, prin care cele şase sectoare să nu mai beneficieze de bugete separate, ar fi dorită, afirmă aceleaşi surse, şi de primarul general Sorin Oprescu.

Dacă CGMB nu va aproba modificări privind referendumul pentru organizarea administrativă a Capitalei, acesta se va desfăşura la 19 iunie şi va avea şapte întrebări. Acestea sunt: „Sunteţi mulţumit de modul în care s-a dezvoltat Capitala?”, „Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi 7 administraţii?”, „Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi o singură administraţie?”, „Sunteţi mulţumiţi de curăţenia în Bucureşti?”, „Vă doriţi o arhitectură unitară pentru tot Bucureştiul?”, „Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatul din administraţia Bucureştiului?” şi „Sunteţi de acord ca Bucureştiul să fie condus de primarul general alături de CGMB?”.

Cookies