Consilierii generali vor să cumpere servicii de avocatură, fără licitaţie, cu bani de la bugetul local

de:
14 mart. 2011
0 Afișari
Consilierii generali vor să cumpere servicii de avocatură, fără licitaţie, cu bani de la bugetul local

Ședinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 15 martie are un singur punct pe ordinea de zi, respectiv un proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii CGMB 183/2007 privind asigurarea serviciilor de consultanţă, asistenţă juridică şi reprezentare în instanţă a intereselor CGMB.

Modificarea vizează modul de achiziţie a serviciilor de asistenţă juridică, renunţându-se prin noul proiect de hotărâre la procedura de licitaţie publică.

Noul proiect de hotărâre a fost formulat în urma apariţiei unui conflict între primarul Sorin Oprescu şi consilierii generali pe tema procesului intentat de Costică Constanda, în care omul de afaceri cere daune de 170 de milioane de euro pentru că nu i-a fost aprobat un Plan Urbanistic Zonal în Satul Francez. În mod normal, reprezentarea consilierilor în justiţie depinde de Primăria Capitalei, condusă de Sorin Oprescu. Însă în cazul Constanda, consilierii sunt în conflict de interese cu primarul general, după ce, acesta din urmă i-a chemat în garanţie în procesul cu Constanda.

Pe 28 februarie consilierii generali au aflat că la înfăţişarea în procesul cu Constanda din 1 martie nu sunt reprezentaţi de nimeni. Consilierii generali au cerut atunci semnarea unui contract de asistenţă juridică special pentru membrii CGMB.

Cookies