Consilierii generali nu vor să transforme Piaţa Universităţii în agoră civică

de:
30 ian. 2012
0 Afișari
Consilierii generali nu vor să transforme Piaţa Universităţii în agoră civică

Consilierii generali au respins luni cu 24 voturi pentru, 23 abţineri şi 3 impotrivă proiectul de hotărâre privind conferirea statutului de agoră civică spaţiului public din zona Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” şi din faţa Teatrul Naţional, situat în Piaţa Universităţii.

Proiectul de hotărâre a fost supus aprobării consilierilor generali în urma unei propuneri adresate primarului general, Sorin Oprescu, de Asociaţia Pro Democraţia.

„Este important ca bucureştenii să ştie că Legea 60/1991 prevede că aceste agore civice nu pot fi create în aproprierea staţiilor de metrou sau în apropierea spitalelor. Noi nu ne opunem înfiinţării unei agore civice, doar că trebuie căutată o altă soluţie. Conform legii ea nu poate fi creată în Piaţa Universităţii”, a declarat prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei.

„Noi dorim doar să existe un loc unde bucureştenii să îşi poată exprima dorinţele, ideile. Un spaţiu public cu o tribună unde oamenii să poată lua cuvântul. De asemenea, ne-am gândit şi la o cabină unde primarul sau consilierii generali să vină să vorbească cu oamenii. Din păcate, în Consiliul General s-a înţeles că vrem să adunăm oameni în Piaţa Universităţii la violenţe. Oricum e un pas înainte că s-a discutat pe această temă în consiliu timp de o oră şi jumătate”, a spus şi Septimius Pârvu, director adjunct Asociaţia Pro Democraţia.

Cookies