Consilierii Capitalei au ales trei case de avocatură care să-i reprezinte în instanţă. Onorariile vor fi plătite din bani publici

de:
15 mart. 2011
1 Afișari
Consilierii Capitalei au ales trei case de avocatură care să-i reprezinte în instanţă. Onorariile vor fi plătite din bani publici

Consilierii generali au ales trei firme de avocatură agreate: George Iulian Stancov, Ştefan, Burecu şi Asociaţii, Olteanu şi Asociaţii. În funcţie de preţul cerut şi de experienţşa profesională a acestora, reprezentanţii municipalităţii vor trebui să aleagă o singură firmă pentru a reprezenta Consiliul general în instanţă.

Practic, consilierii generali au probat marţi modificarea unei hotărâri din 2007, potrivit căreia Direcţia de Achiziţii, Concesionări şi Contracte a Primăriei Capitalei achiziţiona, pe bază de procedură de licitaţie, servicii de reprezentare a CGMB. Erau alese, astfel, serviciile a minimum şase firme de avocatură, pe bază de preţ şi experienţă profesională, iar consilerii puteau decide apoi care dintre acestea să îi reprezinte. Acum, membrii CGMB au hotărât să stabilească singuri cine îi reprezintă fără licitaţie.

Modificarea făcută de consilieri vine ca urmare a nemulţumirilor faţă de faptul că reprezentarea lor depinde de Executivul muncipalităţii, în condiţiile în care, în cazul Constanda, de pildă, ei sunt în conflict de interese cu acesta, spun surse din CGMB. Mai exact, primarul Sorin Oprescu, i-a chemat pe consilieri în garanţie, în procesul în care Constanda cere daune de 170 de milioane de euro pentru că nu i-a fost aprobat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în Satul Francez.
Dacă vor pierde procesul cu Constanda, consilierii generali ar putea fi obligaţi să îi plătească acestuia trei milioane de euro fiecare. Următorul termen în acest proces este pe 29 martie.

Cookies