Olimpiada la Bucureşti, respinsă de Consilierii Generali ai Capitalei

de:
17 dec. 2010
0 Afișari
Olimpiada la Bucureşti, respinsă de Consilierii Generali ai Capitalei

Consilierii au respins prin vot planurile de depunere a candidaturii Bucureştiului pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020 la Bucureşti. Consilierul PDL Romeo Teodor Pop l-a acuzat pe Sorin Oprescu că încearcă doar să îşi facă imagine prin această iniţiativă, pentru campania electorală. Consilierul PSD Victor Stan a opinat că vom deveni „penibili şi ridicoli” dacă ne vom anunţa candidatura, dar consilierul PNL Horia Scarlat a susţinut proiectul, declarând că e bine ca Primăria să-şi propună obiective mari, proiecte care sună frumos.

“E un demers profund pe care l-am făcut. M-am gândit foarte bine. Nu e născut peste noapte, am discutat cu care am putut să discut, cu toţi implicaţi în organizarea de jocuri olimpice, participanţi români, străini, care au trecut prin 5-6 olimpiade. Poate fi un proiect de unitate naţională, de ieşit din nenorocita asta de criză”, a declarat Sorin Oprescu, duminică, la Realitatea TV.

Edilul susţine că Bucureştiul concurează la acest capitol cu ţări ca Dubai, Mexic sau Canada, însă are şanse reale pentru că “avem poziţie geopolitică, suntem la intersecţie de drumuri şi facem legătura între Europa şi Orientul mijlociu, avem toate posibilităţile de dezvoltare”. Și chiar dacă vor fi cheltuiţi foarte mulţi bani pentru organizarea evenimentului, Capitala va avea de câştigat şi mai mult la final, spune primarul general.

“În 2008, China a socotit că patru miliarde de euro sunt suficienţi. Cheltuielile s-au cifrat la 70 de miliarde, dar câştigul pentru ei a fost 103 miliarde de euro. (…) Fondurile vin din mai multe direcţii, e clar că administraţia centrală şi locală trebuie să pună nişte bani pe masă, dar pe lângă asta o treime din organizatori sunt oameni de afaceri care văd aceste oportunităţi”, a spus Oprescu.

Edilul spune că a făcut şi un sondaj de opinie printre bucureşteni pentru această propunere, iar 85% din cetăţeni au fost de acord ca Bucureştiul să găzduiască Jocurile olimpice de vară din 2020.

Cookies