Consilier juridic din Primăria Capitalei, arestat pentru trafic de influenţă

de:
16 nov. 2010
2 afișări
Consilier juridic din Primăria Capitalei, arestat pentru trafic de influenţă

De asemenea, CAB a decis menţinerea în arest a celuilalt inculpat din dosar, Gabi Paraschiv, referent la firma de construcţii Apolodor SRL, informează NewsIn.

Curtea de Apel a judecat marţi recursul formulat de procurorii DNA şi de Gabi Paraschiv împotriva sentinţei din 9 noiembrie a Tribunalului Bucureşti, care a decis arestarea lui Paraschiv şi cercetarea în stare de libertate a lui Neagu.

Procurorii DNA au dispus pe 8 noiembrie reţinerea pentru 24 de ore a lui Gabi Paraschiv, referent la SC Apolodor SRL, acuzat de trafic de influenţă, şi a lui Rareş Constantin Neagu, consilier juridic în cadrul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, acuzat de complicitate la trafic de influenţă, potrivit unui comunicat al DNA din 9 noiembrie.

Cei doi au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, însă Tribunalul Bucureşti a emis mandat doar pentru Gabi Paraschiv.

În Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, procurorii arată că, în intervalul octombrie – noiembrie 2010, Gabi Paraschiv a pretins unei persoane, care a devenit ulterior denunţătoare în dosar, să îi vândă un imobil situat în Bucureşti la un preţ subevaluat (diferenţa „câştigată” de Paraschiv fiind de 20.000 euro) şi să cedeze unei terţe persoane drepturile succesorale şi litigioase pe care denunţătoarea le avea asupra unui alt imobil din Bucureşti.

Potrivit procurorilor, Paraschiv a promis, în schimb, că va interveni pe lângă membrii Comisiei pentru analiza notificărilor formulate în temeiul Legii nr. 10/2001 din cadrul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti pentru a obţine, în favoarea denunţătoarei, emiterea, de către primarul Capitalei, a Dispoziţiei de retrocedare în natură a unui imobil situat într-o zonă centrală din Bucureşti. În acest context, uzând de calitatea sa de consilier juridic în cadrul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, Rareş Constantin Neagu a intermediat intervenţia lui Gabi Paraschiv pe lângă persoanele cu atribuţii de decizie din cadrul Primăriei Capitalei, urmând să primească în schimb, de la acesta, 10.000 de euro.

Cookies