ARHIVA B365

Consilier juridic din cadrul CNCD, reţinut pentru luare de mită

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti anunţă că, pe 16 martie, a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă şi luarea măsurii reţinerii pe o perioadă de 24 ore faţă de inculpatul VASILE DANIEL, consilier juridic în cadrul Serviciului Asistenţă Colegiul Director din cadrul Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării (C.N.C.D.), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită

Din materialul probator administrat până în prezent a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În perioada 09.03.2015 – 13.03.2015, în calitate de consilier juridic în cadrul Serviciului Asistenţă Colegiul Director din cadrul Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării (C.N.C.D.), inculpatul VASILE DANIEL i-a pretins martorei S.M., sancţionată contravenţional printr-o hotărâre pronunţată de C.N.C.D., suma de 500 de lei, promiţându-i acesteia că va asigura fie modificarea hotărârii menţionate prin anularea amenzii contravenţionale ce îi fusese aplicată, fie prin necomunicarea hotărârii, în termenul de prescripţie a executării sancţiunii către organele competente, în vederea punerii în aplicare.

La data de 16.03.2015 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, l-au prins în flagrat pe inculpatul VASILE DANIEL în timp ce a primit de la martora S.M. suma de 500 de lei în scopul anterior menţionat; la aceeaşi dată inculpatul i-a mai solicitat martorei o sumă de bani nedeterminată pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, în sensul de a introduce în dosarul constituit la C.N.C.D două declaraţii de martor favorabile numitei S.M. şi care să-i profite ulterior acesteia, cu ocazia contestării hotărârii C.N.C.D. de sancţionare contravenţională.

La data de 17.03.2014 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a formulat propunere a arestare preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile, propunere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button