ȘTIRI

Consilier general verificat de ANI: nu poate justifica 900.000 de euro din avere

Reprezentanții ANI spun că în declarația de avere a consilierului s-ar găsi suma de 250.000 de euro a cărei proveniență Giugula nu ar fi justificat-o. De asemeni, în declarația de avere s-ar afla și un împrumut fictiv la BRD, susțin reprezentanții ANI. în valoare de 650.000 de euro.

PSD-istul se apără spunând că suma de 250.000 de euro reprezintă, de fapt, o moștenire de la tatăl său decedat, iar împrumutul, făcut la BRD, este real, el achitând rate în  fiecare lună. Împrumutul, în valoare de 650.000 de euro, a fost contractat în 2007, cu o scadență de 30 de ani.

Puteţi consulta declaraţia de avere şi cea de interese a consilierului Doru Giugula.

Unul dintre cei mai vechi consilieri generali PSD, Doru Giugula, câştigă bani de pe urma informaţiilor din Primăria Capitalei în postura de avocat, scria în trecut evz.ro.

Astfel, acesta este membru al Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), dar şi avocatul mai multor persoane care au dat în judecată Municipalitatea sau CGMB.

Cu alte cuvinte, Giugula merge în Primărie, în calitate de ales general, are acces la informaţiile din instituţie şi apoi reprezintă, în calitate de avocat, persoanele care dau în judecată Municipalitatea.

De exemplu, acesta îl apără pe Octavian Cârstea, în calitate de reclamant, în procesul cu Direcţia de Transporturi, Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei din cadrul Primăriei Capitalei, de la care Cârstea cere nu mai puţin de două milioane de euro.

Motivul: nu este de acord cu hotârârea aleşilor generali privind exproprierile de pe bulevardul bucureştean Tudor Vladimirescu, adică exact cu decizia luată de forul din care Doru Giugula face parte.

Consilierul are mai multe procese în care reprezintă persoane care au dat în judecată CGMB-ul sau Primăria. El pledează pentru anularea mai multor hotărâri de consiliu, dar şi a unor dispoziţii emise de primarii generali al Capitalei.

Potrivit unor surse din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), instituţia are o anchetă în derulare legată de cazul „Giugula”. „Este verificat. Nu poţi să fii ales general şi avocatul unor persoane care dau în judecată Consiliul General al Capitalei. E suspiciune de conflict de interese”, au explicat, pentru EVZ, sursele citate.

întrebat dacă este moral şi legal să fii ales general, să votezi hotărâri ale CGMB şi apoi să aperi persoanele care dau în judecată Consiliul, Doru Giugula a replicat: „Cine încalcă legea, trebuie să fie pus la punct!”.

Totodată, acesta a adăugat că nu consideră că este o problemă, dar a refuzat să răspundă la întrebarea: „Nu credeţi că va aflaţi în conflict de interese?”. „Am câştigat procesele intentate, deci nu înţeleg care este problema”, a mai spus acesta. Surse judiciare au precizat, pentru EVZ, că există o anchetă în derulare în ceea ce îl priveşte pe Giugula.

700 de mii de euro este suma aproximativă pe care a câştigat-o consilierul general în 2011, potrivit declaraţiei de avere a acestuia. De asemeni, el deţine case cu valoare de impozitare de aproximativ două milioane de euro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button