Secretul lui Murg: Cum a făcut bani consilierul PDL-ist din afaceri cu o instituţie subordonată

de:
28 mart. 2012
673 Afișari
Secretul lui Murg: Cum a făcut bani consilierul PDL-ist din afaceri cu o instituţie subordonată

Călin Murg este consilier general PDL din 2004, iar momentan este şi preşedinte de şedinţă în cadrul CGMB. Consilierul PDL este asociat la două firme, respectiv Danik Company SRL şi DK. Vending SRL, ambele având ca obiect de activitate automatele de băuturi calde. În perioada 2004 – 2011 ambele firme au avut contracte cu RATB, deşi regia este subordonată CGMB, unde Călin Murg deţine funcţia de consilier general.

Un prim contract a fost încheiat în 2004 între Danik Company, unde Călin Murg deţine şi funcţia de director, şi RATB. Contractul a funcţionat până în 2008, adică exact durata primului mandatul de consilier general al lui Călin Murg. „Între RATB şi SC DANIK COMPANY SRL există un contract de închiriere a unei suprafeţe aferente amplasării unui număr de 5 automate de băuturi calde nealcoolice. Contractul respectiv, încheiat la data de 04.05.2004, a avut o durată de 4 ani, iar cuantumul chiriei a fost de 10% /lună din încasările totale ale fiecărui automat, dar nu mai mult de 60 lei”, au precizat pentru B365.ro, reprezentanţii RATB.

În 2008, Călin Murg a fost ales din nou consilier general pe listele PDL, iar odată cu noul mandat a apărut şi un nou contract, ce-i drept mai scurt decât cel anterior. „În data de 04.11.2010, RATB şi SC DK VENDING SRL au încheiat un contract de închiriere spaţii pentru amplasarea automatelor de băuturi calde. Durata contractului a fost de un an de la data punerii în funcţiune a aparatelor”, a răspuns RATB în urma unei solicitări B365.ro.

Firma în care Călin Murg este asociat, respectiv DK. Vending, a avut opt aparate de băuturi calde amplasate în unităţile RATB. Conform contractului, firma plătea o chirie de 700/lei/aparat/lună.

Surse din RATB au precizat pentru B365.ro, că, anul trecut, Dk Vending SRL a avut întârzieri mari la plata chiriei, ajungându-se la o datorie de câteva sute de milioane lei vechi. Conducerea de atunci a RATB a trimis firmei mai multe notificări pentru a achita datoria, iar la un moment dat s-a luat în discuţie chiar şi atacarea în instanţă a firmei consilierului.

Murg: Contractele au fost atribuite prin licitaţie

Călin Murg spune că nu există un conflict de interese între funcţia de consilier general şi calitatea de asociat la cele două firme care au avut contracte cu RATB.

„Nu a fost o problemă de incompatibilitate pentru că aceste contracte au fost atribuite prin licitaţie deschisă cu strigare, cu alţi competitori. Mai mult, eu am şi renunţat la funcţia de director al firmei Danik Company în momentul în care am fost ales consilier general”, a precizat pentru B365.ro, Călin Murg.

Declaraţia de avere contrazice însă ultima afirmaţie a consilierului. În declaraţiile de avere pe anii 2009 şi 2010, Călin Murg a declarat venituri totale de 51.490 (brut), doar în calitate de director al Danik Company. Soţia sa, Nicoleta Murg, este şi ea trecută ca director al firmei Danik, cu un venit de 42.000 de lei (brut). Ambii soţi au primit şi dividende de câte 117.844 lei fiecare, numai în anul 2010.  Și în declaraţia de avere completată în 2005, consilierul general declara un venit de 53.583.200 lei vechi, obţinut din funcţia de director Danik Company.

Consilierul general a recunoscut şi că au existat anul trecut întârzieri în plata chiriei către RATB, acestea fiind cauzate de criza economică.

„Au fost mai multe schimburi de documente. Firma a fost afectată serios de criză, iar din această cauză am decis să întrerupem contractul cu RATB. A fost o decizie luată de ambele părţi”, a explicat Călin Murg.

Cookies