ARHIVA B365

CONGRES PNL. Liberalii au adoptat noul statut al partidului

Sâmbătă, delegaţii la Congres vor alege noua conducere a partidului. Klaus Iohannis a intrat în cursă pentru şefia PNL, alături de Ioan Ghişe, iar pentru cele 31 de funcţii de vicepreşedinte vor candida 56 de liberali, scrie romaniatv.net.

Potrivit preşedintelui interimar al PNL, Klaus Iohannis, pe ordinea de zi a Congresului ordinar se vor afla printre altele prezentarea şi adoptarea rezoluţiilor – ‘Fuziunea PNL cu PDL’, ‘Aderarea la grupul PPE din PE’, ‘Stabilirea nominală a candidatului PNL pentru funcţia de preşedinte al României’.

Pe ordinea de zi se va mai afla cuvântul invitaţilor, alegerea secretariatului tehnic al congresului şi alegerea comisiei de numărare şi validare a voturilor, prezentarea numărului de membri ai Congresului prezenţi, prezentarea rapoartelor de activitate ale BPN, Comisiei Centrale de Cenzori şi Curţii de arbitraj ale PNL, depunerea mandatului de către preşedinte şi membrii BPN, se va propune alegerea preşedintelui de şedinţă şi a prezidiului, se vor prezenta candidaturile pentru funcţiile de vicepreşedinte al PNL şi a listelor pentru Comisia centrală de cenzori şi Curtea de Arbitraj.

CONGRES PNL. UPDATE Noul statut al PNL a fost adoptat, vineri, de Congresul extraordinar al liberalilor, împotrivă pronunţându-se şase delegaţi, iar opt s-au abţinut.

Noul statut prevede că preşedintele liberalilor şi cei 31 de vicepreşedinţi vor fi aleşi uninominal în congresul partidului. Atribuţiile vicepreşedinţilor urmează să fie propuse ulterior în Biroul Politic Naţional şi aprobate de Delegaţia Permanentă.

De asemenea, noul statut stipulează că secretarul general al partidului va fi propus de preşedintele PNL şi validat de Biroul Politic Naţional, în care membri de drept vor fi liderii de filiale ai partidului, liderii şi viceliderii grupurilor parlamentare, primarii de municipii reşedinţă de judeţ şi preşedinţii de consilii judeţene şi liderul delegaţiei de europarlamentari PNL.

Din noul statut a fost scoasă prevedere că PNL este membru ALDE şi al Internaţionalei liberale. Afilierea PNL la un grup european va fi decisă de Congresul ordinar al formaţiunii.

Noul statul al PNL cuprinde şi faptul că denumirea, identitatea, tradiţia istorică şi unitatea sunt valori imuabile ale partidului, propunere a preşedintelui de onoare al liberalilor, Mircea-Ionescu Quintus.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button