BAZAR

Confuzia pe care o fac străinii între Bucureşti şi Budapesta, parodiată în filmul Charlie Countryman

Filmul spune povestea de dragoste dintre Charlie, jucat de Shia LaBeouf şi Gabi (Evan Rachel Wood). Charlie ajunge în Bucureşti  după ce fantoma mamei sale îl sfătuieşte să facă asta. Mai târziu în film însă, fantoma apare din nou şi îi spune că, de fapt, se referea la Budapesta, informează New York Times.

Despre ideea de a include această deja celebră confuzie pe care o fac străinii între aceste două capitale a vorbit şi regizorul filmului, Fredrik Bond, în cadrul unei conferinţe de presă: „Mi-a plăcut pentru că eu, fiind din Suedia, aud tot timpul că -Aveti brânză bună în Suedia!-. Nu! Nu avem! Nu suntem Elveţia!”, a povestit regizorul conform Cinefan.ro

El a adăugat că a ales Bucureştiul pentru că a simţit că are ceva special pentru cele două personaje principale, Charlie si Gabi: „E un oraş care a trecut prin multe abuzuri, la fel ca cele doua personaje.”

Scenele au fost filmate în perioada mai – iunie 2012 în Bucuresti, iar distribuţia filmului include nume ca Evan Rachel Wood, Rupert Grint (Ron din Harry Potter), Ion Caramitru si Florin Piersic Jr.

Totodată ,după cum a povestit  Emanuel Lăzărescu pe blogul său, în film se pot vedea Opera Naţională din Bucureşti, câteva baruri, ecluza din Crângaşi şi multe alte locuri „care arată extrem de bine (n.r. in film)”.

CITESTE SI: Creatorul campaniei „Bucharest, not Budapest”, prezentat ca fiind din „Bucharest, Hungaria” 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button