Confuzia din mai multe secții de votare din București. De ce nu au putut vota la alegerile locale unele persoane cu viză de flotant

09 iun. 2024
326 afișări
Confuzia din mai multe secții de votare din București. De ce nu au putut vota la alegerile locale unele persoane cu viză de flotant
Confuzia din mai multe secții de votare din București. De ce nu au putut vota la alegerile locale unele persoane cu viză de flotant | Sursa foto: Agerpres

Confuzia a apărut în mai multe secții de votare din București. Mai multe persoane care au viză de flotant au anunțat că le-a fost refuzat să voteze pentru alegerile locale.

Confuzie în secțiile de votare din București

Conform HotNews.ro, mai multe persoane au fost confuze la secțiile de vot. Acestora nu le a fost permis să voteze pentru alegerile locale. Mai exact, președinții de tablete ar fi refuzat să le permită votul pentru alegerile locale unor persoane care au viză de flotant. Situațiile au apărut chiar dacă persoanele aveau această viză stabilită cu cel puțin 60 de zile înaintea votului, așa cum prevede legea.

Reprezentanții BEC (Biroul Electoral Central) au confiramat că alegătorii pot vota la alegerile locale în localitatea de reședință dacă au viza de flotant stabilită cu cel puțin 60 de zile înainte. Aceștia pot vota pe listele suplimentare.

În cazul în care președinții de secție nu au permis votarea la alegerile locale unor persoane cu viză de flotant, reprezentanții BEC au declarat că alegătorii trebuie să îi ceară președintelui de secție să consulte Biroul Electoral Municipal sau BEC pentru clarificări.

Alegătorii trebuie să se înscrie în Registrul Electoral cu 45 de zile înaintea alegerilor. Un alegător care s-a înscris în Registrul Electoral cu adresa de reședință nu mai poate vota la adresa de domiciliu pentru alegerile respective.

Un alegător poate vota și dacă și-a stabilit adresa de reședință dar nu s-a înscris în Registrul Electoral, ținând cont de perioada de înregistrare de 60 de zile.

Dacă un alegător are o nouă adresă de reședință înregistrată și nu s-a înscris în Registrul Electoral, poate vota pe liste suplimentare în circumscripția respectivă sau pe liste permanente în circumscripția unde își are domiciliul.

Alegeri în București

  • Dacă ai domiciliul în București, poți vota la secția de votare la care ești arondat,
  • Dacă nu ai domiciliul în București, dar locuiești aici, vei putea vota pe baza vizei de flotant. Condiția este următoarea: dacă a fost obținută cu cel puțin 60 de zile înainte de data alegerilor).
    • Articolul întreg AICI, pe site-ul HotNews.ro.

Te-ar putea interesa și:

Cookies