Confort City – construit într-o zonă INTERZISĂ – nu a primit mai multe autorizații de la autorități

de:
02 oct. 2012
77 Afișari
Confort City - construit într-o zonă INTERZISĂ - nu a primit mai multe autorizații de la autorități

Conform locatarilor complexului, cu toate că existau hidranți în bloc, aceștia nu erau alimentați cu apă, în ciuda reclamațiilor făcute la dezvoltator.

Conform Gărzii de Mediu, acest complex nici nu ar fi trebuit să existe aici, fiind o zonă periculoasă pentru sănătatea locuitorilor – după cum avertiza B365.ro.

Comisarii Gărzii de Mediu avertizează că dezvoltatorul a construit Confort City în zona de protecţie sanitară a depozitului de deşeuri „Ochiul Boului”, ce aparţine SC Ecorec SA, iar acest proiect imobiliar nu ar trebui să fie utilizat ca ansamblu de locuinţe. În perioada 2008-2011, Garda Naţională de Mediu-Comisariatul Judeţean Ilfov a primit sesizări din partea locuitorilor ansamblului rezidenţial Confort City. În reclamaţiile lor, locatarii se plângeau de mirosul produs de activităţile societăţilor Protan SA şi Ecorec SA. De asemenea, în august, a fost înregistrată şi o reclamaţie cu privire la mirosul creat de canalizarea din ansamblul rezidenţial Confort City.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu au precizat, pentru B365.ro, în urmă cu un an, că s-au efectuat controale doar la concesionarul activităţii de ecarisaj de la nivel naţional, Protan SA, şi la firma care administrează depozitul ecologic de la Glina, societatea Ecorec SA.

„În răspunsurile transmise către petenţi – locuitori din ansamblul rezidenţial Confort City- a fost făcută precizarea expresă că aceste construcţii nu deţin acte de reglementare pe linie de protecţia mediului, din punctul de vedere al destinaţiei ansamblu de locuinţe. Mai mult, imobilele au fost construite în zona de protecţie sanitară a depozitului ecologic de deşeuri Ochiul Boului aparţinând SC Ecorec SA„, au declarat oficialii Gărzii de Mediu, pentru B365.ro.

Citește și Incendiu puternic la complexul Confort City din Capitală. Blocul nu avea autorizație de la pompieri!

Ministrul delegat pentru Administrație, Radu Stroe, ajuns la locul incendiului, marți după-amiază, a declarat că nu înțelege cum au fost aprobate supramansardări cu lemn la clădiri de o înălțime de peste 10 etaje, ele fiind de la bun început periculoase din punct de vedere al vulnerabilității la foc.

Probleme și cu apa potabilă și curentul electric

Unii dintre cei care şi-au achiziţionat apartamente au făcut plângeri şi cu privire la calitatea apei furnizate în complex. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Ilfov au făcut verificări la microcentrala de apă din complex şi au luat probe de apă. „Rezultatele analizelor de laborator au fost corespunzătoare atât chimic, cât şi bacteriologic, pentru toate probele analizate”, au declarat pentru B365.ro oficialii DSP Ilfov.

Inspectorii DSP Ilfov spun că şi compania care se ocupă cu distribuţia apei potabile a fost înştiinţată cu privire la rezultatele analizelor de laborator. De asemenea, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, s-au făcut recomandări cu privire la modul de întreţinere şi exploatare a microcentralei astfel încât apa distribuită către locatarii din Confort City să corespundă limitelor calitative impuse de cadrul legislativ în domeniu, respectiv Legea 458/2002 şi Legea 311/2002.

Contactaţi de reporterii B365.ro, reprezentanţii ApaNova au declarat că acest ansamblu, din Popeşti-Leordeni, nu este situat în aria de operare şi de responsabilitate a instituţiei şi din acest motiv nu pot primi reclamaţii cu privire la serviciile de alimentare cu apă şi/sau canalizare de la locatari din Confort City.

Reprezentanţii ApaNova au verificat toate buletinele de analiză emise pentru anii 2010 şi 2011, pentru clienţi, persoane fizice sau juridice, care au declarat, la prezentarea pentru analize că au recoltat probe de pe raza localităţii Popeşti-Leordeni. ”Probele declarate de clienţi ca provenind de pe teritoriul localităţii Popeşti-Leordeni nu prezintă caracteristicile apei potabile din sistemul centralizat de alimentare al Municipiului Bucureşti, fiind o dovadă în plus a absenţei oricărei conexiuni cu acest sistem”, a declarat, pentru B365.ro, Epsică Chiru, directorul adjunct al ApaNova Bucureşti.

Locatarii s-au plâns și de probleme cu instalația electrică în complex, povestind că sunt foarte des victimele penelor de curent electric.

O parte din apartamentele din Confort City ce aparțin fraților Negoiță au fost scoase la licitație de Fisc, pentru datorii.

Cookies