Conferinta w/Tiberiu Soare ~ Despre “Elixirul dragostei”

de:
07 mai 2012
0 afișări
Conferinta w/Tiberiu Soare ~ Despre  “Elixirul dragostei

Joi, 17 mai , va avea loc penultima conferinţă-eveniment , organizată de ONB în parteneriat cu Fundaţia Calea Victoriei, cu tema “L’Elisir d’Amore: iubire, magie şi alte iluzii”. Evenimentul va fi organizat cu trei zile înainte de premiera spectacolului “Elixirul dragostei” (Gaetano Donizetti).

Conferinţa va fi moderată de dirijorul Tiberiu Soare, unul dintre cei mai valoroşi şi cunoscuţi dirijori din tânăra generaţie. este una dintre cele mai interpretate opere ale lui G. Donizetti. Povestea are elemente de realism, cu excepţia finalului, de tip happy-end. Acţiunea se învârte în jurul elixirului Isoldei – elixirul iubirii, a banilor şi a orgoliului. Este o comedie care presupune răsturnare de situaţii, personaje comice cum este şarlatanul, care are un discurs specific politicienilor”, ne spune Tiberiu Soare.

Acest eveniment este al cincilea din seria conferinţelor ce se desfăşoară lunar în Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti, până în iunie 2012.

Programul cultural “Pentru ce mergem la Opera?”, iniţiat de Fundaţia Calea Victoriei împreună cu Tiberiu Soare şi găzduit de ONB, îşi propune să iniţieze tinerii şi publicul larg în frumuseţea şi complexitatea muzicii de operă, prin abordarea tematicii ei în cadrul unor conferinţe-eveniment. Noutatea proiectului constă în abordarea tematicii muzicii de operă într-o manieră interactivă şi relaxată, ce permite apropierea publicului de un stil de muzică pe cât de spectaculos pe atat de greu accesibil pentru cei neiniţiaţi.

Subiectele/Operele abordate în cadrul conferinţelor fac parte din repertoriul actual al Operei Naţionale Bucureşti. După familiarizarea cu cateva noţiuni teoretice şi istorice în cadrul conferinţelor susţinute de Tiberiu Soare, participanţii pot vedea sau revedea cu alţi ochi operele aduse în discuţie, consolidandu-şi cunoştinţele prin experienţa personală.

Ultima conferinţă din cadrul acestui proiect, cu tema: Commedia dell’Arte întâlneşte muzica în “Barbierul din Sevilla” (G. Rossini), va avea loc în data de 7 iunie.

Biletele pentru aceste conferinţe pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti sau on-line de pe site-ul oficial al instituţiei.

Cookies