Conferinţa Părinţilor Isteţi: Ai Copil. Învaţă să fii părinte

de:
14 apr. 2011
1 afișări
Conferinţa Părinţilor Isteţi: Ai Copil. Învaţă să fii părinte

Fundaţia Varlaam Mitropolitul şi Asociaţia Părinţilor Isteţi, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, organizează sâmbătă, 16 Aprilie în Aula Mare a Academiei de Studii Economice din Bucureşti, cea de-a doua conferinţă dedicată părinţilor care vor să se dezvolte pe ei înşişi şi care ştiu că a fi părinte se învaţă pe tot parcursul vieţii. Conferinţa ”Ai copil. Învaţă să fii părinte!” face parte dintr-o serie de evenimente bi-anuale, organizate în Iaşi şi Bucureşti, cu perspectivă de extindere şi în alte oraşe din ţară.

Conferinţa de la Bucureşti vine la două săptămâni după ce primul eveniment din seria ”Ai copil. Învaţă să fii părinte!” a avut loc la Iaşi, pe 2 aprilie, în prezenţa a 350 de participanţi.

Agenda conferinţei de la Bucureşti cuprinde intervalul orar 10:00 – 19:00, timp în care cei aproximativ 300 de participanţi vor interacţiona cu medici, psihologi, specialişti în comunicare şi formare şi teologi. La finalul celor 6 sesiuni ale conferinţei, părinţii participanţi vor fi iniţiati în regulile de bază ale igienei relaţionale, vor afla care sunt efectele patologice ale aditivilor alimentari şi alimentelor rafinate, vor conştientiza importanţa şi impactul emoţiilor în relaţia cu copilul şi vor afla cum pot creşte un copil autonom, conştient de propriile nevoi, cât şi de nevoile celor din jur.

Primii 50 de părinţi care cumpără bilet îşi pot înscrie copiii la Atelierele de Creativitate şi Mindlab, care se vor desfăşura în paralel cu sesiunile conferinţei.

„În ritmul alert şi în vâltoarea informaţională de azi îţi e din ce în ce mai greu să discerni “ce e cu adevărat mai bun”, aşa încât copilul tău să devină sănătos, autonom, responsabil şi iubitor, cu stimă de sine, echilibrat, nonviolent şi să se bucure de viaţă în orice împrejurare. Conferinţa „Ai Copil. Învaţă să fii părinte” este primul pas spre misiunea de a crea o comunitate de părinţi implicaţi, care caută soluţii viabile şi cu sens, aşa încât copiii lor să devină oameni cu adevarăt, împliniţi şi bucuroşi în realitatea secolului 21.”, a declarat Cristina Gheorghe, Director Executiv al Fundaţiei Varlaam Mitropolitul.

În cadrul conferinţei vor vorbi, printre alţii, Adriana Titeni, Cristina Neguţ, Monica Reu sau prf. Dr. Pavel Chirilă.

Conferinţa din Bucureşti are ca partener Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Sponspori evenimentului sunt Microsoft şi Milli.

Cookies