Conferinţa „O zi din viaţa ta la… 1900″, joi, la Muzeul Muncipiului București

de:
31 mart. 2014
0 Afișari
Conferinţa „O zi din viaţa ta la... 1900

„Întâlnirea noastră vă oferă prilejul să treceţi peste un astfel de prag, deloc imaginar chiar dacă aparenţele rarefiază realul imediat. Vă invit să intrăm împreună în povestea unei întrebări: „cum ar fi fost să trăieşti o zi din viaţa ta la 1900?”
O zi din viaţa ta într-un alt veac ar fi arătat desigur altfel. Dacă părăsim imaginaţia puţin, dacă întoarcem spatele fanteziei şi privim către oamenii de acum un veac, de la înalta societate la periferia ei, apar deja primele sentimente reale de posibilă viaţă trăită. O viaţă fără internet, fără televizor, fără radio. Dar cu mai mută atenţie faţă de cum arăţi, de cum trebuie să te porţi, acasă şi în public (…) Să ne imaginăm cum ar fi fost o zi din viaţa noastră, cu o sută de ani în urmă, în timpul regelui Carol I.  Desigur, aici pot fi multe detalii privind poziţia noastră în această poveste: înalta societate sau clasa de mijloc; oaspete de onoare sau maestrul de ceremonii. Sugerăm totuşi poziţia unui spectator întâmplător, care se bucură de privilegiul de a trăi o zi alături de o familie acum 100 de ani.”, precizeaza organizatorii printr-un comunicat de presa.

 
Conferinta va avea loc la Palatul Sutzu – Muzeul Municipiului Bucureşti, pe  3 aprilie 2014, la ora 19.00, sustinuta fiind de Adrian Majuru.

Intrarea 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiei permanente.

Cookies