Conferinta ~ Modă, Model, Regalitate w/ Dan Puric

de:
28 nov. 2012
0 Afișari
Conferinta ~ Modă, Model, Regalitate w/ Dan Puric
Dan Puric este constructor de alternative, un mare artist ce ne face să visăm la frumosul şi binele din noi, acolo unde alţii nu fac altceva decât să distrugă sistematic aceste valori. El ne dăruieşte cu fiecare spectacol un atlas şi o enciclopedie, ne face să ne gândim la ceea ce am putea să fim, dacă nu ne-am gândi la mecanica zilnică şi manipulare. „Moda băşcălizării valorilor reale, moda desacralizărilor, a minimalizărilor. Şi cel mai înfiorător, moda arderii pe rug, în piaţa publică, prin nepăsarea noastră, a modelelor culturale ce ne-au ţinut până acum, a eroilor noştri, a voievozilor noştri, a regalităţii noastre, a martirilor închisorilor comuniste şi, peste toate, a însăşi credinţei noastre.”
„Este la «modă» să taci, să aderi rapid la noile «modele» virile ale prezentului continuu în care trăieşte România. Este la «modă» să-ţi trăieşti clipa, să n-ai trecut, să nu vrei să ai trecut. Este la «modă» să nu mai visezi, să-şi sfărâmi zilnic viitorul. Tuturor aceste «modele» şi «mode» le opun moda regală. Regalitatea nu este, nu a fost şi nu va fi o modă… Ea poartă podoabele tradiţiei, trăiniciei, memoriei.”
 
În continuarea conferinţei, vă invităm la spectacolul „Royal Fashion” prezentat de Compania de teatru „Passe-Partout Dan Puric”.
 
Inscriindu-se intr-o serie de proiecte culturale de mare valoare, Royal Fashion este o pledoarie pentru redescoperirea istoriei si a valorilor monarhice, o pledoarie pentru Frumos, Maretie, pentru un model care „te obliga sa te-nalti, sa parasesti cantitatea si sa ai privilegiul existentei calitative”.
 
 
Pret bilete: 50 lei
Cookies