Conferinta-Eveniment w/ Tiberiu Soare

de:
01 feb. 2012
0 Afișari
Conferinta-Eveniment w/ Tiberiu Soare

Fundatia Calea Victoriei si Opera Nationala Bucuresti va invita la o conferinta-eveniment cu charismaticul dirijor si povestitor Tiberiu Soare, care ne va vorbi despre opera “Boema” si autorul acesteia, Giacomo Puccini.

“Boema a fost considerata de catre foarte multi specialisti ca fiind opera cea mai apropiata de perfectiune in constructie si expresie muzicala. Ideea centrala a operei este, de fapt, melancolia provocata de scurgerea timpului, nostalgia cu sensul grecescului “nostos”, ne spune Tiberiu Soare.

Tiberiu Soare este unul dintre cei mai valorosi si cunoscuti dirijori din tanara generatie. Dincolo de talentul de dirijor, Tiberiu este un povestitor pasionat si pasionant, capabil sa apropie publicul larg de opera marilor compozitori intr-o forma neconventionala, erudita dar si cu umor.

Acest eveniment este al doilea dintr-o serie de sase conferinte ce se vor desfasura lunar in Sala Studio al Operei Nationale Bucuresti, din ianuarie pina in iunie 2012.

Programul cultural “Pentru ce mergem la Opera?”, initiat de Fundatia Calea Victoriei impreuna cu Tiberiu Soare si gazduit cu generozitate de ONB, isi propune sa initieze tinerii si publicul larg in frumusetea si complexitatea muzicii de opera, prin abordarea tematicii ei in cadrul unor conferinte-eveniment. Noutatea proiectului consta in abordarea tematicii muzicii de opera intr-o maniera interactiva si relaxata, ce permite apropierea publicului de un stil de muzica pe cat de spectaculos pe atat de greu accesibil pentru cei neinitiati.

Subiectele/Operele abordate in cadrul conferintelor fac parte din repertoriul actual al Operei Nationale Bucuresti, astfel incat, dupa familiarizarea cu cateva notiuni teoretice si istorice in cadrul conferintelor sustinute de Tiberiu Soare, participantii pot vedea sau revedea cu alti ochi operele aduse in discutie, consolidindu-si cunostintele prin experienta personala.

Lector: Tiberiu Soare

Cost: 15 lei/10 lei (biletul se achizitioneaza doar de la Opera Nationala Bucuresti)

Locatie: Sala Studio (Foaierul Galben) a Operei Nationale Bucuresti

Cookies