ȘTIRI

Conferință despre Parcul Carol, joi, la Palatul Suțu

„Parcul Carol I este unul dintre cele mai interesante proiecte de dezvoltare a Bucureștiului. Planurile inițiale au fost realizate pentru „Expoziția generală română de la 1906″, momentul realizării întregii amenajări. Dar proiectanții au avut viziunea unui proiect care să poată funcționa ulterior ca loc de recreere pentru zona de sud a orașului. În decursul timpului s-a păstrat o bună parte din sistematizarea inițială, clădirile expoziției fiind înlocuite sau complet demolate. Parcul expoziției a fost transformat major în perioada regimului comunist, fiind modificat pentru a pune în valoare actualul Memorial al Eroilor Neamului. Aceasta nu este ultima intervenție asupra design-ului, încercări fiind făcute și după 1989. Conferința de la Muzeul Municipiului București este un bun prilej de a vă prezenta întreaga evoluție a Parcul ui Carol I, diferitele etape de refacere și amenajare.”, informează reprezentanții muzeului.

Andrei Popescu a absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – Facultatea de urbanism, fiind pasionat de evoluția orașelor, în special București, cu toate elementele pe care le presupune aceasta: urbanism, arhitectură, istorie, antropologie, economie.

În 2009, a început să publice propuneri de urbanism pe blogul Idei Urbane, bazate pe idei despre dezvoltarea Bucureștiului și analize despre zone sau proiecte existente. 

Reconstituiri și reamenajări virtuale propuse de Andrei Popescu:

Reşedinţele Stirbey de pe Calea Victoriei, reconstituite virtual FOTO & VIDEO

Idei de amenajare pentru zone-cheie din Bucureşti: mingi în Pasajul Latin, lumini pe Moşilor FOTO

Cum ar putea arăta Zona Sfânta Vineri, reconstruită virtual FOTO 

Proiect de reconstituire a Turnului Colței, din Centrul Capitalei FOTO 

Bulevardul Ferdinand, reconstruit virtual. Cum se poate îmbunătăți zona GALERIE FOTO 

 

Prețul unui bilet: 7 lei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button