Conferință de presă susținută de Vlad Voiculescu. Ministrul Sănătății: „Sunt consternat și furios”

30 mart. 2021
239 Afișari
Conferință de presă susținută de Vlad Voiculescu. Ministrul Sănătății: „Sunt consternat și furios”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a susținut o conferință de presă, marți, la ora 16:00, la sediul Ministerului Sănătății, privind situația epidemiologică, protestele violente de luni din toată țara, dar și alte probleme din sănătate.

Conferință de presă susținută de Vlad Voiculescu. Ministrul Sănătății: „Sunt consternat și furios”

Vlad Voiculescu a susținut o conferință de presă, marți, la ora 16:00, la sediul Ministerului Sănătății, privind situația epidemiologică, protestele violente de luni din toată țara, dar și alte probleme din sănătate.

Ministrul Sănătății despre protestele din țară: „Referitor la evenimentele de azi noapte, în calitate de ministru al Sănătății sunt consternat și furios. Protestele pot avea justificări personale, dar cred că s-a ajuns cam departe în special cu violența și cu agresivitatea la adresa medicilor din țară”.

Vlad Voiculescu declară că: „S-a ajuns prea departe cu violența. Nu e acceptabil.”

În ceea ce privește protestele din țară, din curtea spitalelor, Voiculescu spune că: „Cei care au protestat la spitale au greșit”. „Ignoranța nu justifică ce s-a întâmplat în curtea unor spitale”, a mai declarat ministrul sănătății.

Voiculescu: „Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici”

„Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici, de infirmieri, de asistente, de cei care poartă haina albă și au grijă de cei care au cea mai mare nevoie. Cei care au fost azi noapte în curți ale spitalelor, la Bacău, la Galați și nu numai, aș spune că au greșit. Și mă opresc deocamdată aici, la a spune că au greșit.”, a declarat Voiculescu.

„Când spunem că vrem o țară ca afară, ei bine, măsurile pe care România le-a luat nu sunt mai dure decât în alte țări. Din contră, sunt ceva mai relaxate…”

Ministrul Sănătății condamnă atacul asupra medicilor:

  • „În aceste spitale sunt tratați de semeni de-ai lor, oameni care au nevoie neapărat de îngrijire medicală, oameni care se luptă pentru propria viață”.
  • „Este un an de zile de când medicii, asistentele și ceilalți se luptă pentru viața oamenilor.”
  • „Nu de puține ori s-a ajuns la burnout pentru personalul medical care luptă anti COVID. Este nevoie de ajutor și acest ajutor trebuie să vină într-o formă care trebuie reglementată.”

În ceea ce privește campania națională de vaccinare anti-COVID, Vlad Voiculescu, a declarat: „Ieri, a fost prima zi în Londra fără nici un deces din cauza COVID-19, asta după ce britanicii au ajuns la o rată de vaccinare impresionantă. Asta ne dă speranță, că lucrul acesta se poate și aici în România și că putem scăpa de pericol prin vaccinare.”

Testarea în farmacii, aprobată

„A fost aprobată ordonanța prin care se reglementează testarea în farmacii. Acum definitivăm normele de aplicare, ordinul este deja în transparență. Ne bazăm pe farmacii pentru o testare și pentru o mai bună raportare și să vină cu un ajutor practic pentru cei care vor să se testeze. Vom livra gratuit către farmacii kituri de testare și farmaciile își pot stabili singure costurile de testare, care sperăm să fie rezonabile.”, a declarat ministrul sănătății, în cadrul conferinței de presă.

Conferința ministrului Sănătății vine și ca urmare a faptului că, pe 17 martie, premierul Florin Cîțu i-a cerut lui Vlad Voiculescu să organizeze conferințe de presă, „cum face CNCAV”.

„Ministerul Sănătăţii am spus că ar fi important să vină, exact cum face CNCAV, să aibă conferinţă de presă săptămânal, să puteţi să întrebaţi şi să vă fie prezentată evoluţia planului prin care încercăm să oprim această pandemie. Deci, sper ca de săptămâna viitoare să nu fie doar o conferinţă de presă de la CNCAV, să fie şi una a Ministerului Sănătăţii săptămânal”, a afirmat premierul Florin Cîțu.

Cookies