ȘTIRI

Conferinta ~ Cartile de dragoste, cu Eugen Istodor

Fundatia Calea Victoriei va invita miercuri la conferinta: Cartile de dragoste, cu carismaticul jurnalist Eugen Istodor care ne va povesti despre dragoste, tandrete si mister in lumea romaneasca.

Eugen Istodor este unul dintre cei mai talenentati scriitori romani din tanara generatie. In prezent este reporter saptamanal la „Catavencii”. Pe parcursul dezvoltarii sale profesionale a colaborat cu diferite radiouri si televiziuni, fiind realizator de programe, moderator, editor sau reporter.

Cum este, domle, amorul la romani? Ia sa punem mina pe carti si sa vedem cit de esteticieni, cit de sentimentali, cit de indrazneti, cit de iubitori, cit de pornografici sint autorii romani.

Vacarestii ne-au dat roseata in obraji. „Povestea Povestilor” a lui Creanga ne-a rusinat. „Elevul Dima dintr-a saptea” ne-a fost populara. „Rascoala” a lui Rebreanu ne-a dat un viol memorabil. „Chira Chiralina” a lui Istrati, primele pagini gay. Cu Craiul de Curte Veche, Pirgu, am fost la adevaratii Arnoteni, iar cu profesorul Gavrilescu, „La tiganci”. Exotism si placere.

Dragostea il face pe om intreg. O carte da reverie omului spre acea intregire. Si chiar daca nu a existat o educatie sentimentala in societate, literatura romana a dat carti de dragoste.

Lector:. Eugen Istodor

Cost: 30 ron; Cost studenti: 25 ron

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button