Conferinţă – Arhitectura Românească „Contemporană”

de:
28 nov. 2011
3 Afișari
Conferinţă - Arhitectura Românească „Contemporană

Ne vor vorbi:

arh. Adrian SOARE (SYAA)

absolvent al Institutului de Arhitectură Ion Mincu din Bucureşti în 1999. Începând cu anul 2000 pentru 5 ani a fost Asistent la Facultatea de Arhitectură UAUIM. La scurt timp după absolvire înfiinţează biroul de Arhitectură UrbanCult cu care câştigă numeroase premii şi distincţii. Printre cele mai importante se numără concursurile Europan 7 – Riga, Lituania în 2004, Europan 6 – Lamia, Grecia în 2002; Bienala de Arhitectură Bucureşti 2004 –Medalia Bienalei, secţiunea Arhitectura clădirilor pentru Proiectul Casa Pleşca, Mogoşoaia. În 2006 înfiinţează împreună cu Eliza Yokina biroul de arhitectură SYAA –www.syaa.ro.

arh. Liviu ZAGAN (PZP)

partener fondator al biroului pzp arhitectura, alături de Andrei Panaitescu şi Vadim Patriciu. Înainte de a pune bazele acestui birou, a fost arhitect stagiar la Architecture Studio, Paris şi în 2000 a fondat Scaf Studio. Este şeful departamentului de marketing şi este responsabil cu relaţia cu clienţii în vederea ofertării şi contractării proiectelor. În acelaşi timp se preocupă de organizarea activităţii de proiectare, dezvoltarea afacerii şi este responsabil pentru soluţiile de arhitectură proiectate în birou. În prezent se implică în procesul de proiectare şi participă la dezvoltarea demersurilor arhitecturale în cadrul echipei pzp. A studiat la UAUIM, Facultatea de arhitectură şi urmează cursurile masterului în dezvolatare urbană integrată. – www.pzp.ro

Cum a evoluat arhitectura în România? Ne identificăm printr-un „stil naţional” contemporan? Cum vom privi arhitectura de acum, peste 20 de ani? Urmăreşte arhitectura românească dictonul: „form follows function” ? Consideraţi că arhitectura contemporană devine alienantă odată cu statutul primar al spaţiului conceptual rece din arhitectura avangardistă? Cum priviţi demolarea obiectelor de patrimoniu din capitală? (patrimoniul cultural demolat) care este dimensiunea specificităţii şi originalităţii arhitecturii contemporane romăneşti? Consideraţi că arhitectura contemporană este definită de gesturile de suprafaţă şi de artificii, astfel primând scoarţa şi nu conţinutul?

Cookies