Conducerea Senatului discută luni încuviinţarea urmării penale în cazul Vosganian şi Ariton

de:
08 feb. 2015
0 Afișari
Conducerea Senatului discută luni încuviinţarea urmării penale în cazul Vosganian şi Ariton

Biroul Permanent va stabili, astfel, introducerea pe ordinea de zi a plenului Senatului a solicitărilor venite din partea Justiției pe numele celor doi foști miniștri, precum și avizele întocmite de Comisia juridică, plenul fiind suveran în tranșarea acestei situații, informează rtv.net.

Potrivit președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, un alt subiect cu care a fost sesizat Biroul Permanent este cel referitor la situația fostului judecător al CCR Toni Greblă, urmărit penal pentru mai multe fapte.

„Am primit solicitarea din partea procurorului general privitoare la domnul Toni Greblă, prin care se solicită aprobarea arestării preventive și trimiterea în judecată. Documentele au sosit. Ele vor intra pe circuitul prevăzut de Regulamentul Senatului. Va fi sesizat Biroul permanent și în cadrul Biroului vom decide ce vom face în continuare. În mod normal, cum am procedat și în alte cazuri similare, ele vor fi înaintate Comisiei juridice spre analiză”, a spus Tăriceanu, miercuri seară.

El a subliniat că, în contextul demisiei lui Toni Greblă din calitatea de judecător al Curții, cererea procurorului general „nu mai are obiect”, fapt care poate fi constatat și de către Biroul permanent al Senatului.

Călin Popescu-Tăriceanu a precizat, totodată, că procedura pentru numirea unui nou judecător al CCR va începe după ce demisia lui Toni Greblă va fi publicată în Monitorul Oficial și Senatul va lua act de aceasta.

Senatorii juriști au avizat favorabil, marți, cererile pentru începerea urmăririi penale a foștilor miniștri ai Economiei Ion Ariton și Varujan Vosganian.

Cookies