ARHIVA B365

Conducerea RADET a demisionat. Firea: „Să plece! Sănătate şi virtute!”

UPDATE. „Mi s-a spus, de fapt, că s-a ales această metodă pentru ca aceşti domni directori şi reprezentanţi în Consiliul de Administraţie să nu fie demişi de către noul Consiliu General, pentru că dacă s-ar întâmplă aşa, nu ar mai putea face parte cinci ani de zile din alt Consiliu de Administraţie„, a declarat primarul general.

Primarul a mai arată că demisionării au avut interese personale şi nu au aşteptat o discuţie cu primarul general.

Mi s-a spus, de asemenea, că au fost oameni numiţi de PNL. Domnul preşedinte al Consiliului de Administraţie, care a fost ajutat să ajungă în acesta funcţie de domnul Atanasiu, de la PNL, domnul Cristi Olteanu, este cel care decidea din partea PNL întotdeauna membrii Consiliului de Administraţie şi directorii RADET. Prin urmare, cred că fac un gest politic, adică să nu-şi asume situaţia grea a RADET. Bine că şi-o asumă primarul general, care abia a venit în funcţie şi îşi iau tălpăşiţa şi pleacă. Nu mi se pare un mod onorabil de a te prezenţa în faţă bucureştenilor„, a completat Firea.

Ea i-a criticat pe directorii RADET, care ani de zile au luat salarii mari, şi-au cumpărat maşini, au stat în confort şi au organizat team building-uri pe banii bucureştenilor, iar acum, când este greu, „pleci pentru că te temi să nu fi schimbat”.

„Foarte bine că au plecat. Să vină alţi oameni competenţi şi responsabili şi care să nu răspundă la interese politice”, a spus primarul general, potrivit news.ro.

……………………………………………………..

Luati demisiile noastre ca pe un semnal, daca vreti. Este anuntul de „cod rosu” pentru termoficarea Bucurestiului. Iar acest „cod rosu” poate sa apara oricând daca sistemul va fi supus acelorasi presiuni venite de la grupurile de interese legitime sau ilegitime. (…) Este ultimul gest pe care il puteam face pentru a atrage atentia asupra gravitatii situatiei în care se afla RADET„, a declarat Presedintele CA, Gabriel Dumitrascu.

Mandatele conducerii Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) au început în urmă cu 15 luni şi ar fi urmat să se încheie în anul 2019, însă joi, preşedintele Consiliului de Administraţie al Regiei, Gabriel Dumitraşcu, a anunţat demisia conducerii. Astfel, atât preşedintele consiliului cât şi alţi patru membri şi-au anunţat demisiile, directorul general al companiei, Valentin Viţalariu, anunţându-şi demisia începând cu luna septembrie.

Din Primăria Capitalei ni s-a cerut demisia, nouă, celor din Consiliul de Administraţie. Viceprimarul Bădulescu ne-a cerut demisia. Senzatia mea e ca ELCEN vrea sa pună mâna pe RADET. Am decis să demisionăm pentru că nu mai exista comunicare. În 30 de zile RADET nu va mai putea cheltui nimic. Suntem în luna a şaptea, intrăm în a opta şi nu a fost aprobat încă de Consiliul General al Municipiului Bucureşti bugetul RADET. 80% din reţea e veche de peste 40 de ani, colapsul poate poate apărea oricând la nivelul Bucureştiului. Intrarea în insolvenţă a RADET e una din solutţiile pe care am luat-o în calcul. Nivelul datoriei RADET, 3,6 miliarde de lei, poate fi scăzut în trei ani de insolvenţă. Noi nu am putut cere insolvenţa că e în atribuţiile consiliului general. Simţim că jocurile se fac în afara RADET. Marcel Nicolaescu (n.r directorul ELCEN) a zis textual „o să conduc eu RADET prin oamenii mei şi o să vedeţi că o să meargă bine„, a declarat Gabriel Dumitraşcu.

„Demisia era ultimul gest pe care îl puteam face pentru a atrage atenţia asupra gravităţii situaţiei”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Gabriel Dumitraşcu, preşedinte al Consiliului de Administraţie RADET.

Gabriel Dumitraşcu a mai spus că reprezentanţii RADET nu au fost invitaţi la niciuna dintre discuţiile pe care primarul Gabriela Firea sau viceprimarul Aurelian Bădulescu le-au avut cu conducerea ELCEN şi cu Ministerul Energiei.

„Simţim că jocurile se fac în afara RADET”, a precizat Dumitraşcu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button